Egyszerűen túl jól teljesítenek a bányákban.

Az AMD jött, látott és alaposan odacsapott a konkurenciának, ezúttal mind processzor, mind pedig videókártya fronton. Az új Ryzen processzorokkal ellentétben az RX 6000-es széria még nem jelent meg hivatalosan, persze ennek ellenére páran már így is kipróbálhatták, hogy mire is képes az AMD új RDNA 2 technológiája.

A kínai QQ fórumon akadt is egy szerencsés, akinek hamarabb hozta a Jézuska az RX 6800-at, a Lean becenévre hallgató illető pedig egyből megnézte, hogy mire képes az új kártya bányászat közben. Az eredmény pedig alaposan meglepte a közösséget, ugyanis az illető állítása szerint az RX 6800 nagyjából 1,5-szer teljest jobban a bányászatban, mint az Nvidia RTX 3090.

Az első szerencsés bányászok egyike /Kép: QQ / Chiphell

Ez több okból is kellemetlen lehet, egyrészt az AMD még nem adta ki a végleges drivereket, ennek megfelelően a bányászteljesítmény akár még nőhet is az elkövetkezendőkben. Másrészt kiszámolták, hogy ezek szerint az RX 6800-zal akár napi 5 dollárt (1500 forintot) is meg lehet keresni, azaz viszonylag hamar visszahozza az árát, emiatt a bányászok számára még izgalmasabb lehet az új AMD, mint az Nvidia új szériája.

Ebben az esetben viszont tudjuk, hogy nincs megállás. Hiába próbálja korlátozni az eladásokat az AMD, a nagyobb bányászok sajnos rendelkeznek saját bevételi forrással, aminek köszönhetően ismét felléphet a készlethiány.

Persze mindez csak abban az esetben áll fenn, amennyiben a Lean névre hallgató informátor igazat mondott. A történet egyébként könnyedén elképzelhető, hiszen az AMD a múltban is lekörözte az Nvidiát bányászat terén, a kérdés az csupán, hogy ki is a valódi célcsoport…

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×