A Riot Games nagy átalakításokat tervez az LCS rendszerében. Idén az észak-amerikai liga megpróbált egy olyan modellt, ami láthatóan tökéletesen megbukott.

A Riot Games nagy átalakításokat tervez az LCS rendszerében. Idén az észak-amerikai liga megpróbált egy olyan modellt, ami láthatóan tökéletesen megbukott, holott pont az lett volna a célja, hogy kiszűrje a buktatókat.

Idén a világbajnokságra történő kijutást egyáltalán nem befolyásolta a tavaszi szezon. Az LCS csapatai egyedül az MSI indulásért küzdöttek az első profi idényben. A történet slusszpoénja, hogy a koronavírus miatt meg sem lett rendezve a torna. A ligabajnokok tehát otthon maradtak, s készülhettek a nyári időszakra.

Az LCS-t a Cloud 9 nyerte meg, ráadásul majdnem rekordstatisztikával. Egyértelműen ők számítottak a legjobbnak, s a formájuk alapján az amerikai bajnokság valaha volt egyik legdominánsabb keretének tűntek. Aztán jött a nyár és a nagy remények szertefoszlottak. Mivel nem volt tavaszról Championship pontjuk, így a nyári rájátszás már nem volt elég a kijutásra. Helyettük a FlyQuest, a Team Liquid, na meg a TSM utazhatott Sanghajba.

Valószínűleg az sem segített a helyzet megítélésén, hogy a TSM (meg úgy általánosan a régió) rendesen lebőgött a világeseményen. A Riot Games dolgozói pedig most változáson törik a fejüket.

 

Travis Gafford újságíró a napokban arról beszélt, hogy most úgy tűnik, az LCS akár teljes mértékben le is mondhat a tavaszi idényről. Helyére egy teljes éves, hosszan elnyúló bajnokságot pakolna a szervezőcsapat. Ez lehetővé tenné azt, hogy ne legyenek üresjáratok a bajnokságban, na meg azt is, hogy egész végig tűzben legyenek a játékosok. Minden meccs számít, az év minden egyes momentuma sorsdöntő lehet. Ennek eredményeképpen pedig biztosan a legjobb csapatok fognak kijutni a világbajnokságra.

A publicista arról is beszélt, hogy az LCS a jelenlegi tervek szerint egy bevezető bajnoksággal indítana, ami szintre hozná a klubokat. Valamint a közvetítési napok is hosszabbodnának, ugyanis a teljes éves szezonnak köszönhetően több meccset is játszanának egymással a csapatok.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az LCS sorsa 2021-ben!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×