2007 óta az egyik legnagyobb piaci részesedés érte el az AMD CPU területen, a negyedéves pénzügyi jelentések szerint. És a Ryzen 5000 még meg sem jelent.

Az AMD nemrégiben nagy büszkén osztotta meg a Mercury Research CPU piaci részesedéséről szóló eredményeit, melyben betekintést nyerhettünk abba, hogy 2020 harmadik negyedévében milyen eredményekkel zárt a cég. Ez alapján tudható, hogy

az AMD 2007 óta a legnagyobb piaci részesedést érte el processzorok terén, sőt 2013 óta a legnagyobb az asztali PC-k aránya.

Ez azt mutatja, hogy az AMD elképesztő mértékben növekszik, a piaci részesedés növekedése pedig a bevételeken is meglátszik. Ráadásul minderről azután kapunk hírt, hogy az Intel kiábrándító eredményekkel zárt, különösen ami az asztali PC processzorok értékesítését illeti.

Az AMD piaci részesedésének növekedése természetesen nem korlátozódik az asztali PC szegmensre; a cég piaci részt vett el az Inteltől más területen is. Arról nem is beszélve, hogy az AMD Ryzen 5000 még meg sem jelent. Az Intel annak megjelenése reagálni sem fog, míg a Rocket Lake 2021 első negyedévében meg nem jelenik.

Ez azt jelenti, hogy az AMD valószínűleg az ünnepi szezonban is uralkodó marad, és nagyban növeli majd bevételeit.

Úgy tűnik, hosszú tél lesz ez az Intel számára.

Ha valaki kíváncsi a pontos számokra, íme:

  • Az AMD x86 CPU-részesedése 22,4% volt, ami 4,1 részesedési pontnövekedést jelent az előző negyedévhez képest és 6,3 részesedési pontnövekedést évről évre. Ez a legnagyobb részesedés 2007 negyedik negyedéve óta.
  • Az AMD asztali x86 részesedésének aránya 20,1% volt. Ez 12 egymást követő negyedév alatt nőtt és ez a legmagasabb 2013 negyedik negyedéve óta.
  • Az AMD notebook x86 aránya, 20,2% volt, ami 12 egymást követő negyedév alatt szintén nőtt. Ez egy új rekord az AMD x86 notebook részesedés esetében. 2020 második negyedévében volt 19,9%.

Az AMD piaci részesedésének növekedése alapján tehát elmondható, hogy az utóbbi években valamit jól csinálnak, különösen ami a csúcskategóriás asztali PC processzorokat illeti. A kérdés persze az, hogy mit lép erre az Intel?

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×