Egyre többször kerülnek elő a videojátékok a politika kontextusában. Az USA-ban elnökválasztás folyik, s több politikus is eszközként tekint a játékokra.

Egyre többször kerülnek elő a videojátékok a politika kontextusában. Az USA-ban elnökválasztás folyik éppen, így a politikusok igyekeznek minden platformot felhasználni arra, hogy a lehető legtöbb potenciális szavazót érjék el.

Anastasia Ocasio-Cortez például nemrég Twitch-en streamelt a videós felület legnagyobbjaival, hogy ezzel is népszerűsítse a választásokat a gamer-réteg berkein belül.

Most pedig az egyik elnök-jelölt, Joe Biden villant meg újra.

Biden korábban már kampányolt az Animal Crossing New Horizons-ben, most viszont az egyik legnépszerűbb online videojátékot, a Fortnite-ot nézte ki magának. A csapatával elkészítettek egy speciális szigetet a Creative módban, amin belül lényegében egy kampányprogramon vezetik végig az érdeklődőket.

 

A pályán több olyan feladat is teljesíthető, aminek során betekintést nyerhetnek a játékosok Biden terveibe. Például új kutatóállomást építhetünk, vagy éppen segíthetjük az 5G technológia terjedését.

Az ötlet véleményünk szerint megsüvegelendő, jó látni, hogy vannak olyan politikusok, akik már nyitnak a videojátékok felé. Még akkor is, ha jelenleg csak eszközöket látnak bennük.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×