Call of Duty

Még egyik CoD sem fogyott az első évben olyan jól, mint a Modern Warfare

A tavaly ősszel megjelent Call of Duty: Modern Warfare több szempontból is sikeresnek mondható. A Black Ops 4 után felüdülés volt a játékosok számára a kampány, illetve az Infinity Ward gondoskodott arról, hogy mindenki klasszikus, de közben modern CoD élményt kapjon. Az idén tavasszal megjelent Warzone, amit már több mint 80 milliószor töltöttek le, már csak hab a tortán.

A megjelenés első évét tekintve, a Modern Warfare lett a világon a legkelendőbb CoD.

Erről nemrég hivatalosan az Activision számolt be, a legutóbbi negyedéves jelentésében. Ha a megjelenés első évét tekintjük, még nem volt olyan Call of Duty, ami ilyen jól fogyott volna. Az Activision szerint a Modern Warfare értékesítéseinek kétharmada digitális eladás volt, sőt nagyon sokan az ingyenes Warzone letöltése után vették meg a játékot.

A Modern Warfare és Warzone több mint háromszor annyi aktív felhasználót számolt havonta, mint a korábbi Call of Duty: Black Ops 4, megjelenése után ugyanennyivel. Különösen PC-n volt nagy a siker: tízszer többen játszottak Modern Warfare-t, mint Black Ops 4-et. Továbbá a Black Ops 4-hez képest konzolon és PC-n a játszott órák száma is hétszer több volt.

„Hihetetlenül nehéz körülmények között ugyan, de csapataink kiválóan haladnak a tervezett növekedés irányába” – mondta Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója. Nagyrészt a Call of Duty jóvoltából az Activision nettó árbevétele 2020 harmadik negyedévében 773 millió dollár volt, a Modern Warfare és a Warzone játékon belüli mikrotranzakcióinak köszönhetően.

Ez tehát azt jelenti, hogy az Activision sikeresebb a CoD projekteket illetően, mint valaha. A CoD Mobile hasonlóképpen szárnyal, kiderült, hogy a Warzone-t már több mint 80 millióan töltötték le. A Black Ops Cold War interaktív Warzone kihívásai sikeres marketingnek bizonyultak, így emiatt az Activision stratégiája is átalakul.

Ha a szivárgásoknak lehet hinni, jövőre ráadásul folytatódik a Modern Warfare, egy teljesen új játékkal. Nem lenne meglepő, ha az Activision még több bőrt, vagyis pénzt szeretne róla lehúzni.

A Call of Duty: Black Ops Cold War megjelenése után pár héttel a Warzone is beépül az új címbe. A Black Ops Cold War november 13-án jelenik meg.

DV

Korábbi cikkek

Űrszemét csapódhatott egy floridai házba – A NASA vizsgálódik

2024.04.02. - Az űrkutatás még mondhatjuk, hogy gyerekcipőben jár napjainkban is. Az első, emberrel történő…

14 perc telt el azóta...

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

38 perc telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

1 óra telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

2 óra telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

2 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

2 óra telt el azóta...