Hamarosan itt a Halloween, úgy döntöttünk hát, hogy összeállítunk egy rövid listát azokról a játékokról, amiket a leginkább ajánlunk a hétvégére.

Hamarosan itt a Halloween, amikor minden a szörnyűségekről és a rémisztgetésről szól. Ugyanezt az ünnepet hosszú ideig nem nagyon tartották hazánkban, mára már annyira híres lett, hogy Magyarországon is relevánsnak tekinthető. Miért is ne tekintenénk annak, ha itt nincs más dolgunk, mint jól éreznünk magunkat és beleélni magunkat a tematikába.

A koronavírus miatt nem biztos, hogy most van a legfelelőbb ideje annak, hogy házról házra járjunk cukorkáért. Arra meg főleg nem a legmegfelelőbb az időzítés, hogy szórakozóhelyeken, vagy nagyobb csoportokban ünnepeljünk. S még ha a beöltözős bulik el is maradnak, az nem jelenti azt, hogy ne élhetnénk bele magunkat a történésekbe.

Már a Modern Warfare-ben is vannak zombik – Call of Duty

Szerencsére a videojátékok pont tökéletesek erre, főleg a horror kategória. Ezekben az esetekben szó szerint belecsöppenhetünk a rémisztő történetekbe, ezzel is érdekesebbé, na meg tematikusabbá téve az idei Halloweent. Karantén, vagy korlátozott mozgás ide vagy oda, nem kell lemondanunk a borzongásról.

Úgy döntöttünk hát, hogy összeállítunk egy rövid listát azokról a játékokról, amiket a leginkább ajánlunk a hétvégére. A lista szigorúan szubjektív véleményen alapul, valamint a teljesség igénye nélkül készült. Csak amolyan sorvezetőnek szánjuk azoknak, akik vacillálnak, hogy mibe fogjanak bele.

Dead by Daylight

 

Azt hiszem mára már lehetetlen olyan horrorlistát készíteni, amire nem kerül fel a Dead by Daylight. Már csak azért sem, mert manapság komoly húzóneve van a multiplayer címeknek, a kategóriájának pedig legjobbja a szóban forgó játék. Teljesen mindegy, hogy áldozat, vagy a gyilkos szerepébe kerülünk, a játék az elejétől a végéig szórakoztató. Temérdek tartalom bújik meg benne, így még az is garantált, hogy több órányi szórakozást nyújt azoknak, akik hajlandók adni neki egy esélyt. Meglepő, de még félig-meddig kompetitív szinten is játszható. Ha tehát többen vagytok, Halloweenre nem is lehetne jobb játékot találni a Dead by Daylightnál.

Amnesia

 

Igen, mára már három Amnesia cím is megtalálható a piacon, viszont ebben a témában nem nagyon tudok dönteni. A Rebirth a széria legújabb eleme, ami ráadásul csupán pár napja jelent meg. Így ha valami igazán félelmetes újdonságra vágysz, ennél keresve sem találhatsz jobb játékot Halloweenre. Viszont ott a klasszikus első rész, a The Dark Descent, ami véleményem szerint mind a mai napig az egyik, ha nem a legjobb horrorjáték. A második rész, a Machine for Pigs talán a leggyengébb az összes közül, viszont ha sikerült behúzni az Epic Games ingyenes akcióinak keretein belül, a célnak biztosan meg fog felelni.

Layers of Fear

 

A Layers of Fear is igazából már egy sorozat, bár itt csupán csak két játék jelent meg eddig. Emlékszem, amikor először játszottam ezzel a puzzle elemekkel teletűzdelt horrortörténettel, jó párszor sikerült összerezdülni. Az előbb említett Epic Games ingyenesek között ez a két játék is felbukkant már korábban, így ha eddig figyelted az Akciófigyelő sorozatunkat az oldalon, valószínűleg már könyvtáradban pihennek a címek és már csak a telepítésre várnak. Nem tudom elképzelni, hogy lehetne velük hibázni. Tökéletes időtöltés, ha rettegni szeretnénk.

SOMA

 

Ha már felkerült a listára a Frictional Games klasszikusa, az Amnesia, akkor már nem hiszem, hogy érdemes lehagyni a SOMA című remekművet róla. Éppúgy, ahogy az Amnesia-széria esetében, a fókuszban itt is a túlélés áll. Egy vízalatti kutatóbázison ragadtunk karakterünkkel, ami ráadásul úgy ahogy van beadta a kulcsot. A feladatunk, hogy épségben megmeneküljünk. Ám ez, ahogy az lenni szokott, egyáltalán nem egyszerű… Az Epic egyébként ezt a játékot is kínálta már ingyen, így sokaknak szintén ott pihenhet a könyvtárában. (Most, hogy belegondolok, az Epic Games zseniális játékokkal látott el minket az elmúlt hónapokban.)

Alien: Isolation

Aki jártas a témában, az levehette erről a listáról, hogy inkább a borzongás és a rettegés legjobbjait gyűjtöttük össze. Ha egy átfogóbb összeállítást szerettünk volna készíteni, biztosan a listán lenne a Dead Space, az Evil Within, vagy a Resident Evil és a Silent Hill sorozatok egyike. S míg azok mind kiváló horrorjátékok, én személy szerint egyiknél sem éreztem akkora nyomást, mint például az Alien: Isolation túlélőhorror esetében.

 

A híres filmsorozat univerzumába épített játékban minden van, amitől az egekben érezheti magát egy Alien rajongó. A környezet, az atmoszféra, a grafika, valamint a játékmenet is az egyik legjobb, amit valaha tapasztaltam ebben a kategóriában. A Creative Assembly és a Feral Interactive remekműve nemcsak az egyik kedvenc horror címem, hanem az egyik kedvenc játékom lett a megjelenése óta. Nálam biztosan ez fog pörögni.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×