A Cyberpunk 2077 japán változatának forgatókönyvéről megjelent képek alapján sokkal több szöveg van a játékban, mint hinnénk.

A CD Projekt RED korábbi munkái, köztük a The Witcher 3 alapján sejteni lehetett, hogy a fejlesztőcsapat most szinte minden szempontból magasabbra teszi a lécet. A Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban már rengeteg infót hallottunk, ami arra utalt, hogy rendkívül összetett és hatalmas világot kapunk. A játékban persze óriási szerepet kapnak a saját döntéseink, viselkedésünk, ami azt jelenti, hogy nagy hatással vagyunk a játékmenetre. Ehhez persze az is kell, hogy a világ és a benne élők a legváltozatosabb módon reagáljanak ránk.

Így a fejlesztők elképesztő mennyiségű párbeszédet készítettek.

Erre egyébként nem sokkal azután derült fény, hogy a japánok megosztottak egy pár képet a forgatókönyvről, miközben a játék japán szinkronját készítették. Nem csak a játék készítése, de annak megírása és szinkronizálása is elképesztő munka. Gondoljunk csak bele abba, hogy a Cyberpunk 2077 nyolc éve készül, ez idő alatt hány párbeszédet dolgozhattak ki az írók. Ezek persze nem csak olyan szövegek, melyeket mind végig kell hallgatunk, de minden döntésünk, minden cselekedetünk hatással lesz a szereplőkre, így ők ez alapján reagálnak. Ehhez szükség van a lehető legváltozatosabb szövegekre is, hogy mindig azt érezzük: ez most valóban miattunk történik. Mindez persze arra is utal, hogy nagyon hosszú kampányt kapunk, rengeteg karakterrel, a melléküldetések pedig szintén összetettek lesznek.

A CD Projekt RED japán menedzsere, Nishio_EE nemrég a Twitteren osztotta meg az elképesztő mennyiségű papírhalmot, ami a játék szövegeit tartalmazza. Bár nálunk Magyarországon már kezdünk átállni a szinkronban a digitális szövegezésre, Japánban mindent papírról olvasnak.

A CD Projekt Red másik nagy projektje, a The Witcher trilógia szintén rengeteg párbeszédet tartalmazott. Valószínűleg most még magasabbra tették a lécet a szövegekben és az interakciókban, hogy minél változatosabbak legyenek a karakterek.

Nem irigyeljük a magyar fordítókat sem. Mint azt már tudni lehet, a Cyberpunk 2077 magyar felirattal is elérhető lesz, magyar szinkront –tudomásunk szerint- nem kap. Ettől függetlenül a fordítóknak komoly mennyiségű szöveget kell feldolgozniuk. Tudom, hogy a magyar feliratok esetében a közösség több esetben elégedetlen, de ha nem is lesz mindig mindenhol tökéletes, próbáljuk megérteni őket. Nem semmi mennyiséget kaphattak.

Kép: Twitter

Az biztos, hogy aki belevág a Cyberpunk 2077 világába, az sokáig rabja lehet, tartalomban ugyanis nem lesz hiány, az biztos.

Te minden párbeszédet végighallgatsz az RPG-kben?

×