Réges rég, egy messzi messzi galaxisban volt egy konzol, amit úgy hívtak Dreamcast. Végre talán belőle is készül mini változat.

A SEGA felvetette nemrég annak a lehetőségét, hogy az eredetileg 1998-ban megjelent Dreamcast, a PlayStation-höz, NES-hez hasonlóan egy mini változatot kap. A Dreamcast a Sega legutolsó otthoni konzolja, nem jelent meg utódja, miután a gyártását leállították.

Most talán készülhet a Dreamcast Mini.

Láttuk a Playstation, a NES és SNES rendszerek miniatűr változatainak sikerét, talán a Dreamcast Mini is hasonlóan sikeres lehet. A Sega szerint legalábbis biztosan.

A SEGA hardver részlegének vezetője és producere, Yosuke Okunari nemrég annak a lehetőségről beszélt a japán Famitsu magazinnak, és elkészülhet a Dreamcast Mini.

A cég egyébként nemrég mutatta be a Game Gear Micro-t, a klasszikus Game Gear miniatűr változatát a SEGA 60. évfordulója alkalmából. Sajnos a Micro csak Japánban érhető el, de a SEGA nyilvánvalóan tudja, hogy következő konzoljának világszerte elérhetőnek kell lennie.

„A Game Gear Micro-t csak Japánban értékesítjük, de a következő mini konzol már a világon mindenhol megjelenhet. Ez a konzol vagy az SG-1000 Mini vagy a Dreamcast Mini lehet” – mondta Okunari.

Nos, bárhogy is dönt a SEGA, mindenképp jól döntenek. A Dreamcast-nek rengeteg rajongója volt annak idején, és számos izgalmas cím jelent meg rá. Az viszont biztos, hogy az új konzolt nem látjuk egyhamar. Okunari szerint még több év, mire elkészülhet a minikonzol.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×