A Joy-Con drift probléma továbbra is sújtja a Nintendót. Most egy kis srác és anyukája perelte be a céget, mivel csalódott a vállalatban.

Talán már mindenki hallott a Nintendo Switch Joy-Con kontrollereinek problémájáról, ami miatt a cég az utóbbi időben egyre többször kap hideget-meleget. Az úgynevezett Joy-Con drift egy olyan meghibásodás, ami miatt a különleges érzékelőkkel ellátott irányító egy idő után úgy érzi, használja valaki, és random elkezd navigálni a játékban, anélkül, hogy valaki hozzá érne. Ez különösen nagy gondot jelent a Nintendo Switch Lite esetében, ahol ugye a Joy-Con nem távolítható el, így a felhasználóknak az egész gépet vissza kell küldeni a szervizbe.

Most egy anyuka és fia perli a Nintendót a Joy-Con drift miatt – írja a TechRadar.

Kép: Nintendo

Ők azzal érvelnek, hogy a vállalat nem tett meg mindent a Joy-Con probléma sorozatos problémáinak megoldása érdekében, és nem is jelezték, hogy ez jelentkezhet. A Nintendo ellen benyújtott legfrissebb kereset szerint a kisfiú anyukája, Luz Sanchez észrevette, hogy a Joy-Con akkor is regisztrál mozgásokat, amikor a fia már egyáltalán nem nyúl hozzá. Egy év után Sanchez szerint a Joy-Con már teljesen használhatatlan volt a játékok során. Később persze vásároltak még egy pár kontrollert, két hónappal később azonban újra jelentkezett a probléma.

Annak ellenére, hogy a Nintendót már többször beperelték a zavaró hiba miatt, egyértelmű, hogy még nincs megoldva az ügy. A Joy-Con drift olyan széles körben elterjedt, hogy a Nintendo elnöke, Shuntaro Furakawa hivatalosan is elnézést kért miatta.

Annak ellenére, hogy a Nintendo hajlandó felajánlani az ingyenes javítást, Sanchez ügyvédei úgy vélik, hogy a Nintendo nem figyelmeztette kellőképpen a fogyasztókat.

Kép: Youtube

„Az Nintendo továbbra is forgalmazza és értékesíti a termékeket úgy, hogy tisztában vannak a hibával, és anélkül, hogy erre figyelmeztetnék a fogyasztókat” – olvasható a leírásban.

Jelenleg tehát a Switch felhasználók továbbra is küzdenek a Joy-Con drift problémával, aminek látszólag nincs megoldása. Közben pedig a Nintendónak folyamatos perekkel kell szembe néznie.

Nálad is jelentkezett már a Joy-Con drift?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×