A Microsoft látja, hogy mire van igény.

Legyen bármilyen jó is a gépünk, a jó öreg ctrl+alt+del kombóról valószínűleg az összes gamer hallott már, az igazán tapasztaltak pedig egyből a ctrl+shift+esc kombinációt hívják segítségül, ha esetleg közbe jönne valami váratlan. Most a Microsoft csavar egyet a régi kedvencünkön és a gamerek igényeire szabva adja ki a feladatkezelő következő verzióját, ami immáron nem egy új ablakban, hanem szimplán egy új rétegként tűnik fel a horizonton.

Ez azért is szerencsés, mert így nem kell letálcáznunk, ha mondjuk játék közben fagy ki valami a háttérben. Ráadásul vadiúj sötét dizájn is érkezett, ami sokak tetszését elnyerheti. A feladatkezelő egyik legjobb új funkciója mégis a widget mód, aminek segítségével kitehetjük az asztalunkra a különféle widgeteket, ezzel monitorozva gépünket.

Az új feladatkezelő az Xbox Game Bar része, amit alapvetően a Windows+G billentyűkkel tudunk előhívni. Aki pedig szeretné kipróbálni az új gamer feladatkezelőt, annak a Xbox Insider Hubot kell letöltenie, de előre szólunk, hogy még nem a végleges verzióról van szó, így előfordulhatnak bugok a rendszer működésében.

Forrás: Windows Central

Ezt olvastad már?

5 pro tipp a feladatkezelő használatához – Személyesen a program írójától

×