25 év után megosztott pár tippet David Plummer.

Immáron 25. éve, hogy a feladatkezelő, avagy eredeti nevén a TaskMgr (Task Manager) megkönnyíti mindennapi életünket. Biztosan mindenki ismeri a jó öreg ctrl+alt+del kombinációt, amivel az emberek 90%-a a feladatkezelőt hívja segítségül. Aki esetleg mégsem tudná, hogy miről van szó: a feladatkezelőben a gépen futó összes alkalmazást tudjuk monitorozni, így ha egy program nem válaszol, azt két kattintással ki tudjuk lőni. Emellett a CPU/GPU kihasználtságot is monitorozhatjuk vele, illetve a net/hálózati sebességet is mérhetjük a segítségével.

Régi ismerős, új köntösben

Most megszólalt David Plummer, az eredeti program írója és pár tippet is adott a feladatkezelővel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz újdonság Plummer tippjei között:

  • A Ctrl+shift+esc kombinációval egyből a feladatkezelőt érjük el. Ez akkor lehet különösen hasznos, amikor az Explorer rendszer-alkalmazás is elszáll és emiatt eltűnik a tálca.
  • A feladatkezelőben futó programok telepítési helyét egyszerűen megnézhetjük, ha jobb klikkel az adott programra kattintunk, majd utána kiválasztjuk a „Fájl helyének megnyitása funkciót”
  • Alapból csupán az egyszerűsített nézetben nyílik meg a feladatkezelő. A bővített funkciókat a bal alsó „több részlet” gombra kattintva érhetjük el.
  • Előfordul, hogy még a feladatkezelő is lefagy. Ilyenkor tartsuk lenyomva a ctrl+alt+del gombokat, ezzel reseteljük a gyári beállításait a programnak
  • A feladatkezelőt teljesen testreszabhatjuk. Új oszlopokat adhatunk hozzá (jobb klikk felül->kívánt opció kiválasztása), eltávolíthatjuk a nekünk nem tetszőket, de még a sorrendet is mi magunk alakíthatjuk az egyszerű „fogd és vidd” módszerrel.

A Windows 10 alatt már a GPU-t is monitorozhatjuk

Remélhetőleg mindenkinek volt újdonság David Plummer összefoglalójában. Aki viszont mélyebben beleásná magát a részletekbe, az az eredeti reddit posztot erre találja.

Neked volt valami újdonság a tippek között?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×