Végre lekerült a lepel a hazai árcédulákról.

Már lassan egy hónap telt el azóta, hogy az Nvidia leleplezte a 2. RTX generációt, aminek a teljesítménye és az árazása is magasan überelte az előző szériát. Nem véletlen a nagy siker és a készlethiány, ugyanis hirtelen rengetegen kötelezték el magukat a váltás mellett. Tegnap debütált az RTX 3090, októberben pedig érkezik az RTX 3070, aminek egyelőre még csak az Nvidia által közölt 499 dolláros kezdőárát látták.

Végre lehullott a lepel, ugyanis az Alzára már kikerültek az árak, viszont egyelőre ezek még nem publikusak.

A kártyák csatasorban. Az RTX 3070 már hagyományos, egyoldalú hűtést kapott

Egy hibának köszönhetően mégis meg lehet nézni az RTX 3070-es árcédulákat, (erre egy olvasónk hívta fel figyelmünket, amit ezúton is köszönünk!). A rendszer ugyanis engedi összehasonlítani a kártyákat, ilyenkor pedig az ár is megjelenik a hiányos specifikációk mellett.

A jelek szerint tehát 226 390 forintot kell majd kifizetnünk a legolcsóbb RTX 3070-ért, ennyi pénzért pedig az MSI legkisebb, 2 ventilátoros modelljét, a Ventus 2X OC-t kapjuk meg. A nagyobb testvére, a Ventus 3X OC már nagyobb hűtőbordákkal és egy harmadik ventilátorral büszkélkedik, az ára pedig 233 290 forinttól indul. Az olyan nagyobb hűtővel szerelt kártyák, mint az MSI Gaming Trio vagy a ROG STRIX 240 ezer forint felett kezdenek.

Nem érdemes persze készpénznek venni a látottakat, ugyanis az olcsóbb ASUS Dual és a ROG Strix verziót esetünkben ugyanolyan áron tüntették fel, pedig borítékolható, hogy a Strix modell drágábban fog kezdeni, ugyanis egy jóval felszereltebb kártyáról beszélünk.

Az RTX 3070-eseket erre találjátok.

Az Nvidia hivatalos bejelentése:

Az Nvidia bemutatta: Íme a 2. RTX generáció élen az RTX 3090-nel

×