Ha minden igaz az Amazon oldalán több mint 400 százalékkal nőtt az Xbox One X eladása, mivel a vásárlók azt hitték, hogy az az új konzol.

Miután szeptember 22-én végre elindult a Microsoft új generációs konzoljainak előrendelése, sokan mentek fel, többek között az Amazon oldalára vásárolni. Sokan, akik Xbox Series X konzolt szerettek volna, nem voltak tisztában a gép pontos elnevezésével, így állítólag véletlenül Xbox One X-et vettek.

Az Amazonon az Xbox One X eladása több mint 400 százalékkal nőtt.

Kép: TechRadar

Már akkor, amikor a Microsoft bejelentette az Xbox Series X, majd a Series S nevét, a vállalat több kritikát is kapott arra vonatkozóan, hogy a konzolok nevei túlságosan zavarosak, könnyen össze lehet őket keverni. Úgy látszik, ez most szó szerint tetten érhető.

Miután elindult az előrendelői káosz, valószínűleg sokan összekeverték az Xbox One X és Xbox One S elnevezéseket a Series X és Series S konzolok nevével. El tudjuk képzelni, mekkora csalódás lehet, mikor nem jön össze a hőn áhított konzol előrendelése, de mekkora csalódás lehet, mikor saját hibánkból egy „régebbi” konzolt kapunk kézhez az új helyett.

Az Dexerto és a Techpowerup nemrég arról számolt be, hogy az Xbox One X eladásai az Amazonon jelentősen megugrottak, valószínűleg amiatt, hogy sokan összekeverték a neveket. A Movers and Shakers oldal alapján, ami a legnépszerűbb termékeket listázza az Amazonon, a One X eladásai 431%-kal növekedtek.

Kép: Amazon

A konzol népszerűsége az oldalon állítólag 747 százalékkal nőtt.

Kép: Twitter

Eddig azonban sem az Amazon, sem a Microsoft nem kommentálta az esetet hivatalosan, de úgy tűnik, hogy mindez a hasonló elnevezéseknek köszönhető. Érdekes lesz megnézni, hogy az Xbox One X eladásai emelkedtek-e más boltok esetében is, ám sajnos erről még nincs információnk.

Nyugodtan kimondhatjuk ellenben, hogy az új generációs konzolok előrendelése nem éppen zökkenőmentes.

Szerinted is zavaró az Xbox konzolok elnevezése?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×