Már hetek óta folyik az Apple kontra Epic Games per. A két fél hamarosan ismét bíróság elé vonul, ám addig éretten folyik a sárdobálás.

Arról már jó párszor cikkeztünk az elmúlt hetekben, hogy az Apple nincs éppen baráti viszonyban az Epic-kel. A Fortnite kiadója torokra ment, aminek eredménye az volt, hogy az almás cég teljes ellehetetlenített mindent, ami az Epic Games-hez tartozik. Azóta folynak a pereskedések, az Apple szabadulni akar, az Epic pedig vissza akar kerülni az App Store-ba, természetesen úgy, hogy mellette nem bukik pénzt.

A pereskedés következő állomása szeptember 28. lesz, amikor is ismét bíróságra megy az Apple és az Epic képviselete. Persze addig egyik cég sem marad csendben, folyamatosan megy az adok-kapok. Nagy meglepetésre most éppen az Apple szólt be ellenfelének.

A The Next Web értesülései szerint az Apple úgy gondolja, hogy semmilyen kötelezettségük nincsen az Epic felé, így eszük ágában sincs visszaemelni a Fortnite-ot az App Store kínálatába. Az applikáció törlése óta körülbelül 60%-ot esett az iOS-es Fortnite felhasználók száma, mégis úgy gondolja az Apple, hogy ezt direkt csinálta az Epic. Véleményük szerint ez nem más, mint PR fogás, vagyis egy egyszerű reklám.

A legfrissebb hírek szerint a cupertinóiak nem függeszthetik fel teljesen az Epic fejlesztői fiókjait, viszont a Fortnite kiadója sem kérheti ingyen, hogy visszakerüljön a játék az App Store-ba. Mindezt a kereseteket vizsgáló bíró fogalmazta meg.

A következő tárgyalást pár napon belül, szeptember 28-án tartják meg.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×