Kevesebben játsszák a Fortnite Save the Worldöt, mint a Battle Royale-t, mégis ez volt előbb. A fizetős játékmód viszont most lekerült a Mac kínálatáról.

Lassan már a csapból is az Epic Games és az Apple pereskedése folyik. A bennfentesek szerint az Epic azért indított offenzívát, mert az ügyvédeik azt állították, legyőzhetik a cégóriást. Ám eddig abból, amit a világ lát, egyáltalán nem ez látszik.

Nem elég, hogy a Fortnite Battle Royale lekerült az App Store kínálatából és 2021-ig vissza se kerülhet, már a Save the World mód is kapott a balhéból. A Mac-es felhasználóknak el kell búcsúzniuk a játéktól, a fizetős Fortnite módozat ugyanis szeptember 23-tól nem lesz elérhető az Apple platformján. Vagyis ezzel az almás cég teljes mértékben ellehetetlenítette az Epic Games arany tojást tojó tyúkját.

Az Epic nem szeretné cserben hagyni felhasználóikat, így azoknak a Save the World játékosoknak, akik Mac-re vásárolták meg és játszottak 2019. szeptember 17. és 2020. szeptember 17. között a játékkal, visszafizetik az árát.

További rendes gesztus, hogy az idő közben felhalmozott V-Buckokat és kigyűjtött tartalmakat nem veszik el a felhasználóról. Vagyis amellett, hogy visszakapja minden Mac játékos a játékának árát, lehetőséget kap, hogy más platformon folytassa a kalandot.

A Fortnite Save the World PC-n, PS4-en és Xbox ONE-on érhető el jelenleg.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×