Ugyanaz a jól ismert Minecraft világ, csak éppen a virtuális valóságban élvezhetjük, köszönhetően a hamarosan megjelenő PSVR támogatásnak.

A Minecraft továbbra is az egyik legsikeresebb cím a videojáték-piacon, így nem véletlen, hogy egyre több kiegészítő és frissítés érkezik hozzá. Legutóbb például a Jurassic World világába lehetett belépni egy kiegészítőben.

A Minecraftot fejlesztő Mojang nemrég bejelentette, hogy ingyenes PlayStation VR támogatás érkezik szeptemberben.

„A Minecraft a VR-ban is 100 százalékban ugyanaz a Minecraft játék, melyet minden nap, minden héten, minden hónapban, minden évben játszhatunk, PS4-en. Semmit sem vettünk ki belőle” – mondta Roger Carpenter, a Mojang munkatársa a bejelentésben.

Kép: Mojang

Azt viszont hozzátette, hogy van egy csomó új beállítási lehetőség, hogy a VR élményt a saját igényünkre szabjuk. Két fő VR játékmód van: az Immersive és a Living Room mód. A játék továbbra is a DualShock 4 kontrollerrel irányítható. A fejlesztők szerint annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány némileg módosította a Minecraft fejlesztését, a VR támogatás fejlesztése viszonylag problémamentes volt.

Hogy pontosan mikor jön a frissítés, azt nem írták meg, az viszont biztos, hogy még szeptemberben ingyen letölthető lesz.

Te kipróbálod a Minectaftot VR-ban?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×