Különös tények a videojátékok világából, amikre eddig nem találtak magyarázatot.

A játékok alapvetően a szórakozásunkat szolgálják, még akkor is, ha valaki profi szinten kezd vele foglalkozni, vagy épp rage-el. A maximalista játékosok pedig igyekeznek felfedezni a játékokat a legapróbb részletekig. Aki így tesz, olykor olyan elemekkel találkozik, melyek kérdéseket vetnek fel. Ekkor elindulnak a találgatások, de még akkor sem biztos, hogy egyértelműen kiderül az igazság. A teljesség igénye nélkül, mutatunk párat ezen megoldatlan rejtélyek közül.

Aki az alábbi rejtélyeket megoldására megdönthetetlen bizonyítékkal tud szolgálni, az kap tőlem egy vállba veregetést. Tök komolyan!

Super Mario Galaxy 2 – A sötét alakok a hegyen

Kép forrása: ekr.ooo

Ez a rejtély nem olyan menő, sőt lehet valakinek nem is érdekes, talán ezért került az első helyre. A Super Mario Galaxy-ban a fejlesztők néhány érdekes alakot rejtettek. A Shiverburn univerzumban, egy hegy tetején látszódnak, és valamit nagyon figyelnek. Amikor a textfájlok közt végre rájuk találtak, kiderült, hogy „HellValleySkyTrees” néven futnak. A játékosok persze nem elégszenek meg ezzel, mert úgy gondolják: elég furcsa az olyan fa, aminek két, jól láthatóan világító szeme van, és bámul lefelé.

Pokémon – Diglett igazi alakja

Kép forrása: imgur.com

A Pokémont mindenki ismeri, nem csak azért, mert az anime nálunk is futott, hanem mert a játékok is népszerűek lettek. Valld be, hogy te is kipróbáltad a Pokémon Go-t!

Létezik egy Pokémon, kinek neve Diglett,

Hogy hogy néz ki a föld alatt, abból rejtély lett!

A Pokémon kifejlett formája Dugtrio,

Hogy a kolbásznak lent vége van, tudni lenne jó!

Osztódnak ezek, vagy mi a szösz? Ha van kedvetek rajzoljátok le, hogy vajon mit láthatunk, ha megnézzük, hogy folytatódik szegény pára a föld alatt? Várom a pályázatokat! Amíg meg nem tudom, mi az igazság addig, nem is alszom! További rejtély a Pokémon kapcsán, hogy vajon mi lehet a Poké-labda belsejében?

Skyrim – Az 5 bogaras üveg

Kép forrása: imagenesmy.com

A Beteshda játékaiban általában, így a Skyrim-ben is van mit felfedezni. Sok helyen lehet érdekes gyűjthető tárgy, easter egg, vagy valami meghökkentő, sosem várt dolog. Várható volt, hogy a Skyrim egyszer meglep valamilyen rejtéllyel, és igen! A befagyott, sárkányok által uralt vidéken szétszórva található néhány üveg, bennük élő rovarokkal. Egy pillangó, egy méh, egy szitakötő, egy szentjánosbogár és egy lepke. Elvileg semmilyen célt nem szolgálnak, dísznek jók. Ami igazán különössé teszi a rejtélyt, hogy az üvegek tetején szimbólumok is találhatók, ezért a játékosok úgy gondolják, összekapcsolódnak. Mikor tudjuk meg, mi az igazság? :OOOOOOOO

Banjo Kazooie

Kép forrása: iblugy.blogspot.com

Az eredeti Banjo Kazooie játékban, a Mad Monster Mansionban a játékosok egy nagyon nagy kincsesládát találhatnak a hálószobában. Nem nyitható ki semmilyen módon. Jó, lehet hogy csak dísz, és ennek az egésznek semmi értelme. De egy játékban nyilván tudni akarjuk, hogy mi lehet a bazi nagy ládában. Hát kell az a loot! Ha pedig csak dísz, miért láda? Miért nem egy fluxuskondenzátor, vagy gőzborotva, ami senkit nem érdekel? He, he, heee??!                           He?

Super Mario Sunshine

Kép forrása: gamespot.com

Na megint egy Super Mario rejtély. A „Vörös érmék egy palackban” küldetés során a Noki-öbölben be tudsz menni Mario-val a víz alá. Lent egy furcsa sziklaalakzatot, és egy ajtót találhatsz. Igen, egy résnyire nyitott ajtó a víz alatt, ahol egy nagy könyv is található. Vajon milyen gonosz könyv lehet az, amit ide zártak?

Crash – Hol van Tawna?

Kép forrása: listal.com

Az első Crash Bandicoot játék célja egyszerű volt: meg kellett menteni a csajt. Crash barátnője egy szőke, humanoid bandicoot volt, Tawna. Crash végül megmentette szerelmét, de ő a későbbi sztorik során már sosem bukkant fel. Lehet szakítottak, vagy a csaj lelépett két gyerekkel a hóna alatt, miközben arról panaszkodik, hogy a pasija mekkora alkoholista lett és sosem foglalkozott vele. Crash tűzhelye felett megjelenik később egy képen, illetve volt egy törtölt jelenet, amiben Dingodile azt mondja épp vele készül találkozni. De a lány sosem jelenik meg a játékokban többé.

Sonic CD Soundtest

 

A Sonic CD játékban a playerek nagyon titokzatos képernyőhöz férhetnek hozzá a le, le, le, balra, jobbra és az A gomb megnyomásával. Ez megjeleníti egy „hang teszt” képernyőt, ami lehetővé teszi, hogy különböző beállításokkal érdekességek jelenjenek meg, mint például a Batman stílusú Sonic. A felirat, amit láttok a képen a következő: „végtelen mulatság”,  „Sega Enterprises”. Aláírás: „Majin Ga”. Hogy utóbbi mit is takar, arra csak találgatások vannak. Kiejtés szerint a Majin lehet „gonosz szellem”, „démon”, de itt máshogyan van írva, ráadásul utána van a Ga, ami „képet” jelent. Ez egy olyan extra, melyet egy Majin nicknévre hallgató fejlesztő készített? Vagy utal Majinga-ra, amit úgy ismertünk gyerekként, hogy Mazinger? Rejtély, rejtély hátán.

A Chiliad hegy legendája (GTA 5)

Kép forrása: gtaforums.com

A GTA 5-ben, a Chiliad hegy tetején egy furcsa kép fedezhető fel, ami úgy néz ki, mint egy ősi barlangrajz. A rajz alján három kép látható: egy repülő csészealj, egy repedt tojás, és egy ember jatpack-kel a hátán. A játékosoknak számos elmélete van arra, hogy mit jelenthet ez az egész. A legnépszerűbb az, hogy vannak olyan felfedezetlen folyósok a hegyben, ahol meg lehet szerezni ezeket a cuccokat.

Donkey Kong 64

Kép forrása: flyingomelette.com

A Creepy Castle szintjén a játékosok eljuthatnak egy haszontalan szobába. A haszontalan szobában van egy haszontalan oszlop. Hogy mire jó, senki nem tudja. Sejtések szerint egy olyan puzzle része volt, amit soha nem fejeztek be. Vagy csak véletlenül nem törölték ki. Függetlenül attól, hogy a paranoiás és kíváncsi játékosok agonizáló órákat töltöttek itt, hogy kiderítsék pontosan mi célt szolgál ez az oszlop, még nem derült ki.

A szellem (Halo Multiplayer)

Kép forrása: flickr.com

A Guardian nem egy játékos, hanem egy fehér dromedár, aki nyilvánvalóan túl sok godmode-ot szívott. Soha nem téveszt célt, bármikor képes teleportálni, sebezhetetlen, soha nem fogy el a lőszere, és gránátokat dobhat. Ezek a szellemek ellenségesek, vagy spanok is lehetnek. Néha megjelennek, de nem csinálnak semmit, néha pedig kinyírnak azonnal. Senki sem tudja pontosan, hogy mi ez a szellem. Talán egy elszabadult AI, akinek eltökélt célja a Halo 2 ranglisták vezetése.

Tibia és a titkos ajtó

Kép forrása: waypoint.vice.com

Végül egy olyan rejtély, ami nagyon sokakat érdekelt már a világon, és azóta sem lett egyértelmű megoldása. Tibia titkos szobája évtizedeken keresztül lázban tartotta a játékosokat. Létezett egy olyan szoba, ahová csak akkor lehetett bejutni, ha valaki elérte a 999 szintet. Néhány évvel ezelőtt jött a hír, hogy egy játékos évek kitartó munkája után elérte az áhított szintet, bement, de természetesen fenntartva a mítoszt, motiválva a többi játékost, nem árulta el mi van odabent. Aztán tovább jutottunk: kiderült, hogy a titkos ajtón túl egy portál található, de senki sem tudta hová vezet.

Később egy játékos megosztotta a világgal, amit talált. A portál másik oldalán egy fényes, napos sziget található, homokos tengerparttal. Vannak itt beszélő NPC-k, de semmi különös. A hosszú várakozás miatt a játékosokból vegyes reakciót váltott ki a felfedezés. Többet vártak volna.

„Ez egy kissé kiábrándító” – mondta mondta Mathias Bynens, a TibiaMaps blog tulajdonosa. „A játékosok azt várták volna, hogy a portálon túl egy kemény boss-al lehet megküzdeni (akár a szigeten), vagy olyan jutalomszobába jutunk, amely egyébként nem elérhető, de hasznos elemekkel rendelkezik. A szigeten csak néhány NPC van, akik közül az egyik egy speciális felirattal ellátott serleget ad, gratulálva a játékosnak, hogy elérte a 999-es szintet.”

Közben persze többen azt feltételezték, hogy mindez csupán egy szép kis csalás volt. A YouTube-on számos videó létezik már, ami megoldja a rejtélyt, de természetesen számtalan hamisítvány létezik. A játék fejlesztői azonban úgy tűnik ezt megerősítették – írja a waypoint.vice.com.

„Nem szeretnénk kommentálni a tartalmat, de Devonica átment az portálon” – mondta a CipSoft szóvivője. Persze sokan még így is szkeptikusak, hiszen ez nem bizonyítja, hogy tényleg ez van a kapu mögött. Vajon kiderül valaha az igazság?

A fenti rejtélyek némelyikére talán sosem lesz megoldás, de az biztos, hogy lázban tudja tartani a játékosokat, fenntartja az érdeklődést, és arra sarkall, hogy még jobban felfedezzük a videojátékok csodálatos világát. Ha pedig valamelyik rejtélyre már tudjátok a megoldást, küldjétek be, hiszen -ahogy fent is írtam- gazdára vár egy vállba veregetés!

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×