A Nimbus Data bejelentette a világ eddigi legnagyobb kapacitási QLC flash SSD-jét, ExaDrive NL SSD néven, 64(!) TB kapacitással. Nem lesz olcsó mulatság.

Az új ExaDrive NL óriási, 64 TB-os kapacitással kecsegtet azoknak, akik meg szeretnék vásárolni, ez pedig a Nimbus saját bevallása szerint azoknak a cégeknek van célozva, akik szeretnék az eddigi lassú (és méretes) HDD-iket SSD-re cserélni.

A Nimbus Data új ExaDrive-ja nagyobb, 3.5 inches foglalatban jön, aminek köszönhetően egyszerűen ki lehet cserélni a 3,5 inches HDD-ket, mivel bármilyen 3,5 ” slotba beilleszthetőek.

Az új SSD a SATA és a dual-portos SAS csatlakozókat is támogatja, ezzel az első QLC flash SSD, ami támogatja a SAS-t, ezzel egy valóban egyedülálló SSD-t alkotott meg a Nimbus Data csapata. Mivel az új ExaDrive támogatja a RAID hardware vezérlőket is, így óriási, szupergyors egybefüggő tárhelyet tudunk velük alkotni.

Az áruk azonban – főleg az átlagfelhasználó számára – némileg borsos.

A 16TB-os verzió 1.100.000 forint körüli összegért, a 32TB-os potom 2.150.000 forintért, és a legnagyobb, 64TB-os mindössze 3.850.000 forintért a miénk lehet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×