Bár mindenki nagyon izgatott volt a PS5 visszafelé kompatibilitása kapcsán, úgy tűnik, nem kapjuk meg, amiről álmodoztunk.

Rettentően szép volt, amikor felröppentek azok a hírek, hogy a Sony PlayStation 5 olyan visszafelé kompatibilitással rendelkezik majd, ami lehetővé teszi régi PS3, PS2, sőt PS1 játékok futtatását. Azóta persze több esetben hallottunk már erről, ám azon kívül, hogy egyes PS4 játékok PS5-ön is futtathatók lesznek, semmi biztosan nem tudtuk. Azt mondják, a remény hal meg utoljára, ám most ez mégsem igaz – legalábbis a Ubisoft szerint.

A Ubisoft webhelyén található GYIK szerint „a PS5 nem lesz kompatibilis az eredeti PlayStation, PlayStation 2 vagy PlayStation 3 játékokkal” – írja Polygon.

Kép: Emaze

Természetesen a Sony sosem ígérte, hogy lesz teljes kompatibilitás a PS, PS2, PS3 játékokhoz, ám sok helyen felröppent ezzel kapcsolatos szivárgás, spekuláció és pletyka. Arra ezzel szemben lehet számítani, hogy a PS5 támogatni fogja a több mint 4 ezer eddig kiadott PS4 játék nagy részét. Erről ráadásul nem más, mint a Sony alelnöke, Hideaki Nishino nyilatkozott még korábban.

Több játékfejlesztő már vállalta, hogy PS5 támogatást nyújt PS4 játékokhoz, köztük a CD Projekt Red (Cyberpunk 2077), a Treyarch / Raven Software (Call of Duty: Black Ops Cold War) és a Ubisoft is.

A Polygon persze arra is felhívja a figyelmet, hogy az említett mondat csak az ausztrál support oldalon volt olvasható, ám azóta törölték. Lehetséges, hogy a Ubisoft véletlenül elszólta magát.

Te örülnél ha régi PS, PS2 és PS3 játékokat játszhatnál a PS5-ön. Mely címeket vennéd elő?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×