A Marvel x Fortnite szezon eddig a legsikeresebbnek tűnő időszaka az Epic Games lövöldéjének. S a legjobb, hogy mindez még csak a kezdet.

Sok kritika érte mostanában az Epic Games-t és a Fortnite-ot. A fejlesztők még anno a harmadik-negyedik szezon környékén kezdték el komolyan venni a Battle Royale mód háttértörténetét is, s azóta folyamatosan valami érdekességgel álltak elő. A legtöbb kritika azért érkezett a játékosoktól, mert úgy érezték, hogy az utóbbi néhány hónapban inkább a kollaborációk kerültek előtérbe, a történetet pedig elhanyagolták a fejlesztők. A legújabb szezonban viszont beintett mindenkinek az Epic és egy hivatalos Marvel szezonnal rukkoltak elő. Vagyis egyszerre élesítettek egy hatalmas kollaborációs csomagot és fejtették tovább a Fortnite kánont.

Véleményem szerint ez egy kiváló húzás volt a fejlesztők részéről. Nem csupán az éppen aktív közösséget szolgálták ki, hanem még tovább szélesítették a Fortnite elérését. Eddig egy-két napig elérhető kozmetikai elemekkel piszkálták meg a Marvel-rajongó csoportokat, ám ezek valószínűleg összességében nem voltak olyan erősek, hogy többen elszánják magukat arra, hogy letöltsék maguknak a lövöldét. Ezúttal viszont több hónapnyi szórakozás vár a Marvelt kedvelőkre, ez pedig biztosan többek számára csábítóbb lehet.

 

S ha már megugrott a játékosbázis, bizony meg kell őket ragadni játékbeli tartalmakkal. A Fortnite történetében először kaptunk olyan Battle Pass-t, amiben minden egyes karakter licencelt, vagyis nem eredeti Epic Games tervezés. Minden speciális stílus, vagy éppen hős felbukkant már a Marvel képregények oldalain, csupán a kiegészítők kaptak „fortnite-os” beütést. Érdekesség, hogy a kollaboráció oda-vissza működik, míg a Fortnite-ban Marvel szuperhősöket irányíthatunk, addig a képregények oldalain fel-feltűnnek a Fortnite karakterei.

És csak hogy teljes legyen a szuperhősös élmény, az Epic Games a Mythic fegyverek rendszerét ezúttal a különleges képességekre élezte ki.

A szezon elején egyből négy képességgel manőverezhettünk a Victory Royale irányába. Ezüst Utazó deszkájával hatalmasat ugorhatunk és egy ideig a levegőben is lebeghetünk, vagyis kiváló mobilitást kölcsönző képesség. A defenzív és mobilis játékmenet küszöbén egyensúlyozik Groot szuperereje, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy hatalmas fagolyóval guruljunk egy ideig, ami minden sebzést hárít a hatóideje alatt. Az agresszív, killeket vadászó játékosoknak pedig ott van Doom’s Domainben Doctor Doom, akitől két sebző képességet is elcsenhetünk, ha sikerül két vállra fektetnünk a Marvel karaktert.

Ahogyan arra lehetett számítani, a november végéig tartó szezon során több szuperképesség is megjelenik majd, s így valószínűleg a pályán fellelhető Bossok száma is bővül majd. (Vagy cserélődnek a karakterek, ezt még nem tudni pontosan.)

A forrásfájlok szerint további 8 új szuperképesség vár megjelenésre.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Iron Man (Vasember), Wolverine (Rozsomák), valamint She-Hulk képességei tűnnek a legkeményebbeknek. Black Panther (Fekete Párduc) Vibranium páncélja még beférhet az elit csoportba, de őszintén szólva ezt csak tesztelés után tudjuk majd megmondani, hogy mennyire hasznos akció közben.

Vasember egy Repulsor Cannon nevű képességgel fogja felruházni a használókat, aminek egyébként 20 ezer egység hatótávja lesz, s egyből 150 sebzést mér majd az ellenségekre. Az épületekbe csupán 200-at fog csapni, vagyis ostromra nem ez lesz a legjobb fegyver. Valószínűleg a levegőbe is emelkedhetünk majd vele, feltehetően úgy, mint Doctor Doom egyik képességével.

Thor is megosztja majd az erejét a játékosokkal a későbbiekben. Ő 4000 egység távolságba lesz képes gyakorlatilag minden építményt a semmivé tenni a Sky Strike nevű képességével. Játékosokra nem lesz olyan veszélyes, csupán 80-at fog sebezni.

Körülbelül az 5. játékhét környékén fog feltehetően megjelenni Wolverine a pályán, akitől két képességet is elhappolhatunk majd. Az egyik a Berserker Dash, a másik pedig a Spin Slash nevet viseli. Előbbi jól fogja pusztítani az épületeket, utóbbi pedig igazi káoszt fog tudni okozni a harctéren. Már csak azért is, mert a Spin Slash viselői életerő regenerációt kapnak. Íme pár pontosabb adat:

  • Életerőt regenerál
  • Az utolsó ütés sebzése: 100
  • Épületekre mért sebzés: 50-250
  • Játékosokra mért sebzés: 25-65
  • A dupla ütés sebzése: 35
  • Töltési idő: 0.05
  • Az ugrás hatóideje: 0.85
  • Bónusz ugrási magasság: +32
  • Életerő blokkolás: 2,000

Storm, vagyis Vihar képessége egyértelműen a mobilitást kedvelő játékosoknak fog kedvezni. Amolyan beépített Shockwave gránátot kell elképzelni. Ha a Tornado Jumpot használjuk, a levegőbe emelkedhetünk vele, s minden építményt megsemmisítünk majd a környezetünkben.

She-Hulk szintén két képességet fog adni, ami szintén arra ad következtetni, hogy legyőzhető Bossként jelenik majd meg a pályán a szezon előrehaladtával. A Jump Smash képessége egy hatalmas ugrás lesz, ami még az építményekben is komoly károkat fog okozni. Míg a Fist képesség egy kisebb életerő regenerációt és mozgási sebesség buffot is adni fog a masszív kombósebzés mellé. Nem hiszem, hogy jó buli lesz ez ellen az erő ellen játszani.

Végezetül pedig úgy tűnik, hogy Fekete Párduc is valamilyen úton-módon a játék részévé fog válni hamarosan. Szinte biztos, hogy az Item Shopból megvásárolható lesz majd egy speciális Outfit, de a hős nyoma a játékmenetben is megtapasztalható lesz. Hypex szerint a Vibranium Armor képesség a wakandai szuperhőshöz lesz köthető, ami a nevéből adódóan bizonyos mennyiségű sebzést fog magába szívni. Amit végül vissza is fog verni a támadóra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez gyakorlatban hogyan fog kinézni.

A Marvel szuperhősök tehát végérvényesen átvették az uralmat a Fortnite fölött, ami nem gond, hiszen felkészítik szeretett karaktereinket Galactus érkezésére. Biztosan nagyszabású lesz a szezonzáró!

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×