Lassan egy hete megmutatta Sparkles a közösségnek, hogy mekkora hiba van a CS:GO fájljaiban, a VALVE azonban nem foglalkozott a jelenséggel.

Sparkles, a népszerű CS:GO tartalomgyártó már augusztus 12-én feltöltötte a videót, amelyben megmutatta, hogy mennyire egyszerű csalni a CS:GO-ban. Ami azt illeti, nem is klasszikus értelemben vett csalásra kell gondolni, hiszen csak a játék fájljait kell megfelelően átszerkeszteni.

Wallhack, no smoke és további finomságok

 

Mindenért a CS:GO .vpk fájljai a felelősek. Ezeket megfelelően módosítva elérhetjük többek között, hogy…

  • a teljes pályán lássuk az ellenfeleket a falak mögött
  • kiemeljük a léptek hangjait, sokkal tisztább hallást biztosítva
  • kikapcsolhatjuk a füstöket, hogy azok ne jelenjenek meg

Ez után már csak arra van szükség, hogy egy billentyűzetre rá legyen bindelve egy command. Ezt a szerverre való csatlakozáskor kell spamelni, így nem veszi észre a játék, hogy át vannak szerkesztve a .vpk fájlok.

A dologban az a legszomorúbb, hogy mivel semmilyen külső eszköz nincs használva, a VAC képtelen észrevenni a csalást. Persze az Overwatch alatt ugyan úgy megbukhatnak a csalók, ha azonban valaki csak infózik a füst mögül, vagy csak épp jobban hall, azt nagyon nehéz megállapítani.

Volt egy frissítés

Ugyan ahogy már fentebb is írtuk, a csalásról már 12-én lett publikálva anyag, még az augusztus 17. frissítés sem javította ezt. Sőt, a fejlesztők egyelőre nem is kommentálták az ügyet, annak ellenére, hogy biztosra vehető, eljutott hozzájuk és már dolgoznak a kijavításán.

Ha nem akarjátok elrontani ezzel a játékélményeteket, érdemes most 1-2 napra félretenni a CS:GO-t.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×