Túlságosan specifikus és feltűnő a Fortnite The Last Laugh csomag megjelenési dátuma. Megnéztük, hogy mit is jelenthet mindez a piacra nézve.

Ha lehet hinni a híreszteléseknek, akkor a Fortnite Chapter 2 harmadik évada időben fog lezárulni. Ez hatalmas szó, ugyanis amióta az új szigetre költözött a játék, csak halasztásokról tudtunk beszámolni. Az új időszak első szezonja a játék történetének leghosszabbja lett, a második pedig akarva akaratlan a dobogó második fokára csúszott fel pár hónappal ezelőtt. Holott nem ez volt a terv. Mindig történt valami kellemetlenség, ami azt eredményezte, hogy az új tartalmakat elkezdte az Epic Games új dátumról új dátumra görgetni. Most viszont az autók premierjét leszámítva minden sínen van, s pár héten belül érkezhet az új éra negyedik szezonja.

A Fortnite egy ingyenesen játszható játék, nincs olyan játékmódja, amit ne tudnánk teljes mértékig kiélvezni úgy, hogy nem nyitjuk ki a pénztárcánkat. Az opcionális vásárlásokkal, vagyis a mikrotranzakciókkal viszont az a probléma, hogy rettentően hívogatóak. Ott motoszkál a fejünkben a hang, ami állandóan arra emlékeztet minket, hogy csupán csak pár ezer forintért hozzájuthatunk speciális játékelemekhez, de ez abszolút belefér, elvégre maga a játék ingyen van. Ebből a modellből komoly milliárdokat szedett össze az Epic Games, s mind a mai napig a Fortnite Item Shop termeli a bevétel nagyját a cégnek.  Épp ezért nem olyan nagy meglepetés, hogy a játék ezen aspektusára komoly figyelmet fektetnek a fejlesztők. Verzióról verzióra jönnek a jobbnál jobb kozmetikai termékek, amik ráadásul még a leaker-szubkultúrát is ellátják munkával.

Kép forrása: Epic Games

Mindenki az „egyéniségre” hajt

Többen igen nagyszabású közösségi média karrierre tettek szert az elmúlt két-három évben, amit a Fortnite kozmetikai rendszerének köszönhetnek. Az Epic Games nem szereti előre jelezni, hogy mi érkezik a naponta frissülő Item Shopba. Inkább a játékosok impulzusvásárlására bízzák a bevétel mértékét. S mindamellett, hogy ez valahol működik, azért az adatbányászok is segítik a piacot. Ők azok, akik minden új Fortnite verzióból kinyerik az új tartalmak nagyját, majd közszemlére bocsájtják Redditen, Instagramon, vagy éppen Twitteren. Látva, hogy mik fognak érkezni az elkövetkező egy-két hétben, a játékosok fel tudják készíteni a pénztárcájukat a költekezésre.

 

A Fortnite volt az a játék, ami effektíven hozott el a játékosoknak nagyszabású kollaborációkat. Érezte az Epic Games, hogy jól működik a kozmetikai rendszer, de erre még rádobtak egy lapáttal, amikor már létező, licencelt karakterek is felbukkantak a játékban. Üldözhetjük a Victory Royale-t Black Widow, Star Lord, Captain America, Catwoman, vagy éppen Batman bőrében is. De a legutóbbi két Battle Pass csomaghoz járt egy Deadpool, valamint egy Aquaman is. Természetesen nem csak szuperhősök bukkannak fel a játékban, a Borderlands-széria ikonikus gruntja is játszható, valamint az összes hivatalos NFL csapat mezébe is belebújhatunk. A korszakalkotó Star Wars tartalmakról és John Wickről már nem is beszélve. Képzelhetjük, hogy ha a saját tartalmak jól mennek, akkor micsoda bevételt jelenthetnek a cégnek az ilyen jellegű speciális játékelemek. Rajongói táborokra mindig is megérte építeni, s ha Fortnite-on belül egyszerre többen is megkapják, amire vágynak, az az Epic számláját pénzesővel árasztja el.

A napokban visszatért Batman és Catwoman is a megvásárolható tartalmak közé. Sokan örültek nekik, biztosan vették is őket, mint a cukrot. Viszont melléjük tartogatott egy még nagyobb meglepetést a kiadó:

bejelentették a Last Laugh Bundle érkezését.

 

Fortnite és az új generáció

Mindenki arra számított, hogy Batman után hamarosan Joker, Poision Ivy és Midas (?) is megérkezik a Store-ba, elvégre témába vágó lenne a megjelenésük. A kitűzött dátum viszont komolyan hátrahőköltette a közösséget, nem augusztusra, hanem novemberre datálták a megjelenést.

Rendhagyó módon ezt a csomagot nemcsak digitálisan a játékon belülről, hanem akár a boltok polcairól is megvásárolhatjuk majd. Ami biztos, hogy PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is lehet majd találni dobozos Fortnite The Last Laugh Bundle-t. Aki követi a konzolpiacot, annak a megjelölt hónap feltűnő lehet, nemrég ugyanis pontosan novemberre lett bejelentve az Xbox Series X, vagyis a következő Xbox generáció megjelenése.

Nos, szinte biztos, hogy nem véletlen egybeesés a kettő, az Epic Games már most arra készül, hogy a Fortnite ott legyen a következő generációs játékok első hullámában. Viszont mi a helyzet a PlayStation 5-tel?

Valószínűleg ezzel akarva akaratlan a Sony új masinájának megjelenését is elhintette az Epic. Az valószínűleg nem fog megtörténni, hogy a japán cég hagyja majd a Microsoftot akár csak hetekig egyedül uralkodni a konzolpiacon. Arra mérget vehetünk, hogy szinte egyszerre kerülnek majd ki a gépek a boltok polcaira.

A novemberi megjelenés egyébként már az Xbox hivatalos bejelentése előtt is várható volt, a cél ugyanis a karácsonyi ünnepek előtti élesítés volt. Valószínűleg több százezer gép fog elkelni szinte azonnal mind a Sony, mind pedig a Microsoft gépéből, ezt pedig akár megduplázhatják, vagy triplázhatják az ünnepek.

A The Last Laugh Fortnite csomag november 17-én vásárolható meg először fizikális formában, nem lennénk hát meglepve, ha akkor már a PlayStation 5 és az Xbox Series X is kapható lenne.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×