Sajnos sokan bedőlnek az átverésnek.

Sajnos amióta létezik internet, azóta vannak csalók. Napjainkra pedig már meg sem tudunk lepődni azon, amikor egy jól hangzó hirdetésről kiderül, hogy nem igaz. Ezúttal ismét a Magyar Posta nevével éltek vissza: a csalók iPhone 11 Prókat „árultak” mindössze pár száz forintért. Már az is gyanús lehetne, hogy a hirdetésben egy 289 990 forintos ár szerepel, miközben az iPhone 11 Pro hivatalosan 399 000 forinttól indul, na de hogy valamilyen oknál fogva ez most akciósan 324 forintért elhozható? Na ez már igazi tündérmese.

Azért ez elég gyanús / Kép: Tech2.hu

Az átverést a Tech2 szúrta ki, méghozzá egy fizetett hirdetés formájában futottak bele a „kihagyhatatlan ajánlatba”. Ezt követően pedig nemhogy telefonunk nem lesz, valószínűleg a teljes bankszámlánkat leszipolyozzák a csalók. Persze a szemfülesek remélhetőleg azonnal kiszúrják, hogy egy átverésről van szó, ugyanis a posta.hu helyett egy gportalhoz hasonló ingyenes webhelyre (bookmark.com) irányítanak a nyeremény címszó alatt.

Ez még távolról sem hasonlít a posta.hu-ra / Kép: Tech2

Korábban is történtek már hasonló próbálkozások, ami miatt a Posta hivatalos közleményt volt kénytelen kiadni. A gyanútlan áldozatok ugyanis a Postához fordultak panaszaikkal.

„Én most kaptam egy értesítést, hogy megnyertem egy telefont. Magyar nyelven kért minden adatot, le vonták az 1 eurót a kártyáról… Akkor ez most árverés vagy sem?Magyar Posta?”

„Még mindig megy ez a játék.  Majdnem elhittem, aztán kérték a kártya adatokat”

„Messenger alkalmazásban jelent meg. Kíváncsi voltam meddig mernek elmenni. Már a szövegen is látszik, hogy nem valós. A lakcím helyett azonnal az e-mail címet kéri és a banki adataidat. Jelentettem.”

Sajnos a Facebook nem igazán szűri tökéletesen a hirdetéseit, épp ezért mindenképp érdemes jelenteni, amennyiben hasonló átverésbe botlanánk. A jövőben remélhetőleg a Facebook is szigorít majd a hirdetési rendszerén.

×