Szépen lassan lezárul minden League of Legends régiós liga alapszakasza. Kína és Észak-Amerika is végzett, lett bőven meglepetés.

Szépen sorjában záródnak le a különböző régiók bajnokságainak nyári alapszakaszai. Az LEC mellett az LCS, na meg az LPL idénye is véget ért, a kvalifikált csapatok pedig készülnek a rájátszásra, ami az év egyik legfontosabb időszaka lesz. A legtöbb helyen ugyanis ez fogja meghatározni azt, hogy kik képviselhetik ligájukat a világbajnokságon. A Riot Games ugyanis hivatalosan is bejelentette már, hogy idén a koronavírus miatt nem fog elmaradni a Worlds, csupán rendhagyó szervezéssel fogják megrendezni. Ugyan Sanghaj ad majd otthont a rendezvénynek, jövőre is Kínában lesz Worlds, remélhetőleg akkor egy vándorshow keretein belül.

A címvédő kínai gárda, az FPX idén rendesen megizzadt otthon, ugyanis több kiváló klub is felütötte a fejét, Ilyen például a Top Esports, akik már a Mid-Season Cup során is bebizonyították, hogy nagyon szeretnék a 2020-as Worlds trófeát a vitrinjükben tudni. De idén sem lazsált a két éve világbajnoki kupát nyerő Invictus Gaming sem, Rookie-ék harmadikként zártak. A Doinb vezette FunPlus Phoenix viszont ezúttal csak a nyolcadik helyet tudta elcsípni, ami aggodalomra adhat okot a világbajnok szurkolóinak.

A tengerentúlon trónfosztás történt, a majdnem tökéletes tavaszi szezont hozó Cloud9 most csupán a második helyet tudta elcsípni, a Team Liquid ugyanis visszatalált régi formájához. Broxah végre teljes mértékben együtt tudott készülni a kerettel, ennek pedig meglett az eredménye.

 

A Liquid 15 győzelem mellé csupán 3 vereséget szedett össze, ezzel pedig egyértelműen a legstabilabb gárda volt nyáron. A Cloud9 13-5-ös összesítéssel lett második, míg a TSM lecsúszott az utolsó pillanatban a dobogó harmadik fokáról. Beelőzte őket a FlyQuest, akikkel ugyan a mutatójuk stimmelt, az egymás elleni eredmények miatt a zöld-sárgák végeztek előkelőbb helyen.

Mostantól mindenképpen érdemes követni a különböző régiókat, ugyanis a csapatoknak mindent bele kell adniuk, hogy ha meg akarnak mérkőzni a világ legjobbjaival az idei világeseményen.

×