A BLAST a menő és rendkívül látványos CS:GO eseményei miatt lehet ismerősök sokunknak. Most egy új együttműködés következtében nagy bajba kerültek.

Rengeteg látványos és emlékezetes versenyt köszönhetünk már a BLAST csapatának. A BLAST Pro versenyek mindig sok nézőt vonzottak be, a látvány pedig mindig csak egyre jobbra sikeredett. Hamar az egyik legnépszerűbb sorozattá nőtte ki magát, most azonban veszélybe került a sorsuk egy új együttműködés miatt.

A NEOM nevű projekt a szaúd-arábiai herceg és annak kormányának projektje, aminek keretén belül egy futurisztikust várost szeretnének építeni. A BLAST csapatával azért társultak, hogy legyen egy kompetens tanácsadó csapat mögöttük, mikor az esport akadémiát építik.

Az együttműködés azonban rengeteg negatív hangot váltott ki a közösségből. Szaúd-Arábia kormánya rengetegszer csorbította már a nők, az LMBTQ és szabad újságírás jogait is. Ezt természetesen egy jóérzésű kommentátor sem tudja lenyelni, így világosan kijelentették:

Amíg a BLAST és a NEOM együttműködése érvényes, nem dolgoznak tovább a CS:GO versenyszervezőnek.

 

Thorin mellett a teljesség igénye nélkül olyan nevek utasították vissza a munkát a BLAST csapatával, mint Hugo Byron, Frankie Ward, JustHarry vagy Vince Hill.

Frankie Ward is kőkeményen beleállt a témába, a tweetjében egy olyan térképet csatolt, amin az LMBTQ társadalom tagjait támadó országok vannak jelölve.

 

Nemrégiben a LEC is szerződést kötött a NEOM-mal, azonban a hasonló reakciók után szinte azonnal fel is bontották a megállapodást. A Riot egyébként is kínosan odafigyel az ilyen ügyekre, mióta több zaklatási ügy is volt a cégen belül.

Egyelőre a BLAST nem kommentálta az ügyet, ha azonban fogadnunk kellene, hamarosan ez a szerződés is semmissé fog válni.

Nem szabad hagyni, hogy a hasonló hangok terjedhessenek, ezek az erők semmilyen támogatást nem érdemelnek.https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×