Nincs túl jó helyzetben a profi Fortnite szcéna. Újonnan az egyik legelismertebb versenyzőt, Benjyfishy-t környékezték meg csalás vádjával.

A napokban, ugyan csak érintőlegesen, de előkerült Benjyfishy neve az egyik kompetitív Fortnite-tal foglalkozó cikkünkben. Akkor az volt a téma, hogy a profik között egyre sűrűbben bukkannak fel csalók, s erre egyébként a brit játékos is felhívta a figyelmet Twitteren. Nem tudni, hogy ezért, vagy teljesen véletlenül, de a hétvégi FNCS kvalifikáció után őt magát is többen csalással kezdték el vádolni.

Twitteren sokan úgy gondolták, hogy a kvalifikációs meccsek során összedolgozott egy Bengraal nevű profival. Eleinte ártalmatlannak tűnt a vádaskodás, viszont meglepően nagy médiavisszhangot kapott a klip, így Benjy stream közben elemezte a helyzetet:

benjyfishy – Lol

Watch benjyfishy’s clip titled „Lol”

Kontextus nélkül elsőre tényleg furcsának tűnhet Benjyfishy mozgása, viszont érthetetlen miért gondolták azt a profik, hogy ez bármennyire is feljogosítja őket arra, hogy megvádolják a játékost. Jól látszik, hogy nincsen jó pozícióban az angol versenyző, s Bengraal érkezése csak nehezítette számára a helyzetet. Stream közben elmondta, ezt pontosan arra használta fel, hogy levegőhöz jusson, nem a másik versenyzővel dolgozott össze.

Mindez önmagában nem hírértékű, viszont az felerősíti a helyzetet, hogy a szóban forgó problémák tényleg egyre sűrűbben kerülnek elő a profi érában. Hatalmas nyomás nehezedhet a játékosokra, akik a frusztráltságukat mások lejáratásán vezetik le. Vagy éppen ténylegesen csalásra folyamodnak. Mindezt az Epic Games-nek kellene kezelnie, ám meglehetősen elnagyoltan teszik mindezt. Pontosan úgy, ahogy a játékot fejlesztik. Ha komolyan gondolják a Fortnite esport ágazatát, ennél minőségibb munkára lesz szükség. Valószínűleg egy kontrollált közegben a versenyzők sem mutogatnának egymásra.

×