Újabb Emote-perből jött ki győztesen az Epic Games. Ezúttal a Running Man miatt környékezték meg a céget, ám a bíróság gyorsan elvetette az esetet.

Ugyan az Epic Games kiválóan lavírozik jogi helyzetekben, az elmúlt pár hónapban bevédték magukat hosszútávra. Bővíteni kezdték az Icon Series-t, amibe hírességek legendás mozdulatait is elkezdték gyűjteni. Pokimane és Jordan Fisher saját Emote-ot kaptak, de a legutóbbi bővítés során Drake is megkapta a maga speciális mozdulatát.

Korábban nem emelte ki a másoktól ismert mozdulatokat a kiadó, így nem egyszer kerültek kellemetlen jogi helyzetbe. Ugyan a pereskedéseik túlnyomó többségét megnyerték, mindig felbukkant valaki, aki ismét nyerészkedni akart a Fortnite sikerén. Legutoljára ezt Jaylen Brantley és Jared Nickens, két profi kosárlabdázó próbálta meg a „Running Man” Emote okán.

Running Man – Fortnite

Paul Grimm bíró viszont gyorsan lezárta az ügyet, mivel az Epic játékelemeit copyright védi, a sportolók táncát viszont nem, így nem igazán volt esélyük a kosárlabdázóknak megnyerni a pert. Sokan azzal érvelnek, hogy nem lehet táncokat levédetni. Ez egyébként nem igaz, egy bizottságnak el kell bírálnia, hogy egy adott mozdulatsor levédhető-e, vagy sem.

Példának okáért ott van Alfonso Ribeiro – aki korábban már szintén perelte az Epic Games-t „saját” táncának felhasználásáért – esete. A Kaliforniából jöttem című sorozat Carltonja megpróbálta levédetni a sorozatból elhíresült mozdulatát, ám azt elutasították, mondván az túlságosan egyszerű volt.

Egy igazán bonyolult, speciális mozdulatsort tehát le lehetne védetni, s ekkor még akár az Epic-et is a sarokba lehetne szorítani. Ilyenről viszont nem tudni jelenleg, s valószínűleg az Icon Series-nek köszönhetően nem is nagyon lesz a jövőben sem.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×