Hotfix formájában módosított a PC-s Aim Assiston a Fortnite fejlesztőcsapata. Ahogy az lenni szokott, a buff után ezúttal nerf érkezett.

Sajnos már túl hosszú ideje vezető téma a Fortnite közösségen belül a PC-s Aim Assist. Az Epic Games egyszer hozott egy rossz döntést, azóta pedig szélmalomharcot vívnak a saját rendszerük ellen. A játékosok periodikusan fellázadnak a funkció ellen, ekkor a fejlesztők igyekeznek változtatni rajta, majd hoznak egy újabb rossz döntést és kezdődik minden elölről.

A v12.61-es frissítés titokban buffolta az Aim Assistot az asztali gépeken. Az új módosításoknak köszönhetően már nemcsak közelre – 100 méteren belül -, hanem távolabbra is kihat a célzás rásegítés. Ezt Clix Twitteren még videóval is bizonyította.

Most Lucas7yoshi viszont rábukkant egy hotfixre, amit az Epic Games titokban élesített az éles szervereken. Mint kiderült, az erősítés után menetrendszerint érkezett a nerf, szűkítettek a rásegítés paraméterein.

  • PullInnerStrengthHip ⁠— csökkentették 0.60-ról 0.45-re.
  • PullOuterStrengthHip — csökkentették 0.50-ről 0.38-ra.
  • PullInnerStrengthAds — csökkentették 0.70-ről 0.52-re.
  • PullOuterStrengthAds — csökkentették 0.40-ről 0.30-ra.

Mind a szabad célzás, mind pedig az ADS nézet rásegítése enyhült, sokkal közelebb kell tartsuk a célponthoz a célkeresztet ahhoz, hogy a rendszer helyre rántsa a lövésünk.

A v12.61-es ciklusban tehát már egyszer szignifikánsan erősödött, majd pedig némiképp gyengült az Aim Assist. Az Epic oldaláról tehát nem változott semmi, folytatódik a mókuskerék, várhatjuk, hogy mikor buffol újra a rásegítésen a fejlesztőcsapat.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×