Most már biztosra vehető, hogy az AMD frissíteni fogja a Navi GPU sorozatot. Ha a híresztelések igazak, már szeptemberben jöhet az új generáció.

Az elmúlt már talán több mint 1 évben folyamatosan hallani lehetett különböző híreszteléseket, hogy az AMD frissíteni fogja a már lassan feledésbe merülő Navi videokártya sorozatot. A legtöbb felröppenő híresztelés szkeptikus fogadtatást kapott, pedig az AMD maga is bejelentette, hogy még idén érkezik a korábban csak Nagy Naviként becézett Navi 2X.

Akár idén érkezhet a frissítés

Egyre több pletyka szól arról, hogy idén szeptemberben a zöld és piros csapat is új videokártyát villanthat. Tökéletes is lenne az időzítés, hiszen szeptemberre lett eltolva a Computex 2020-as esemény, ahol egyébként is sűrűn történnek hasonló bejelentések.

A HardwareLeaks nevű weboldalra került most fel egy lista, teli adattal, mely elvileg a következő generációs Navi 21-es grafikus processzor paramétereit írja le.

A kép forrása: www.videocardz.com

A listán rengeteg különböző variáns látható, az AMD tehát megpróbálja a lehető legtöbbször felhasználni majd az új fejlesztést. Akár még egy Radeon RX 6600 érkezésére is lehet számítani. További érdekesség, hogy nincs mobilverzió, ezek tehát jó eséllyel csak később jönnek, ha egyáltalán készülnek ilyesmivel.

A Mac Pro felhasználók is örülhetnek, bár egy igen vékony rétegről van szó, a jövőben ők is választhatnak majd új generációs Navi videokártyát a gépükbe. Ha bejönnek a hírek, akkor érkezik a Navi21 Pro-XTA és XLA. Ezekkel együtt több, mint tízféle új modell érkezhet.

Nektek hiányoznak az igazán kompetitív Radeon kártyák, vagy meg vagytok elégedve az Nvidia kínálatával?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×