A koronavírus miatt kialakult helyzetben a gamereknek is sokkal több szabadidejük van, a Sony pedig segíteni szeretne, hogy jól teljen a kényszerpihenő.

Rengeteg fejlesztő és kiadó kedveskedett már a játékosoknak, amióta karanténba vonult a világ. Az Epic Store megállás nélkül adja ki az ingyenes játékait, de a Steam és a Uplay is már villantott szabadon fosztogatható AAA-s műveket.

Play At Home

A Sony kezdeményezése két fontos részből áll. Először is az ingyenes játékok, mellyel szeretnék megköszönni az embereknek, hogy betartják a távolságtartást, ez ugyanis a legegyszerűbb hozzájárulás a koronavírus elleni harchoz.

Másfelől a Play At Home keretein belül a Sony 10 millió dollárt különített el, ennek az összegnek a célja, hogy a független, kisebb fejlesztő stúdiókat támogassák. Arról, hogy kik kerülhetnek be a támogatottak közé, a következő napokban tájékoztatnak majd.

Ingyenes játékok

A két ingyenes játék első darabja az Uncharted: The Nathan Drake Collection. Azt hiszem, hogy ezt senkinek nem kell bemutatni, aki rendelkezik PlayStation konzollal. A gyűjtemény része az Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves és az Uncharted 3: Drake’s Deception. Természetesen mindhárom játék fel lett javítva, hogy még szebbek legyenek PlayStation 4-en.

Aki az Uncharted lüktető és izgalmas sztorija után egy kis nyugalomra vágyik, átléphet majd a Journey-be, ami egy igazán különleges látványvilággal megáldott akció játék, komoly, megfontolandó üzenettel.

Németországban és Kínában a játékosok az Uncharted gyűjtemény helyett a Knack 2-őt húzhatják majd be.

A letöltés a mai naptól lehetséges és egészen május hatodikáig bármikor beaktiválhatjuk. Arról egyelőre nincs információ, hogy később bővül-e majd az ingyenes játékok listája, az összes Uncharted végigpörgetéséhez viszont úgy is rengeteg idő szükséges.

Megvannak már a címek, vagy jóság lesz a Sony ajándéka? Nathan Drake minden története egy mestermű, de a Journey-ben is órákra el lehet veszni. Mindenkinek jó játékot kívánunk, és ne feledjétek: maradjatok otthon!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×