Amikor azt hiszed, mindent láttál…

Az új Mac Pro bejelentése óta azon gondolkozom, hogy vajon poénból vagy csak szimpla marketing fogásból került be a választékba az opcionális kerék a talpakra, amiért az Apple 400 dollárt, azaz némi áfával megspékelve 163 ezer forintot kért annak idején. Mostanra kezd tudatosulni bennem, hogy mindezt nem viccnek szánták, ugyanis nemrég dobták piacra a kerék és talp szettet, szóval csak kell, hogy legyen kereslet a méregdrága kiegészítők iránt.

Egyszerű talpak, most mindössze 122 000 forintért!

Az Apple elmondása szerint azoknak szerettek volna kedveskedni, akik a konfigurációjuk összeállításakor nem rakták bele a kereket a kosárba, most ezt pótolhatják.

Mondjuk nem tudom, hogy hol számít kedveskedésnek az, hogy az eredeti 400 $ helyett utólag már 699 $-t kérnek a kerék szettért, ami némi áfával súlyozva már 285 ezer forintra rúg. Mindeközben megérkeztek a sima átlag króm talpak is, amiért 299 dollárt, azaz áfástól 122 ezer forintot kérnek el.

285 ezer forint, ha gurítanánk is a gépet

A legviccesebb egyébként pont az az egészben, hogy bármely más gyártó ezeket ingyen hozzávágná a vásárlókhoz, miután azok több százezreket hagytak a kasszánál.

Egyelőre még csak az amerikai webshopban tűntek fel az újdonságok, de vélhetően hozzánk is megérkeznek majd nemsokára.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×