Az elsőszámú feladatát szuperül látja el az anti-cheat, közben előre nem látott, komoly problémákat okoz.

A VALORANT hatalmas sikert arat a játékosközösség berkein belül. Twitch-en még úgy is több százezres megtekintést tud generálni, hogy már hosszú napok óta pörögnek a dropok, rengeteg játékos került már be a zárt bétába. A sikert sok apró győzelem hozta össze. Ezek közül egy a Vanguard, a VALORANT anti-cheat programja.

A Riot Games hatalmas hangsúlyt fektet a VALORANT esetében a szerverek tökéletes működésére, ugyanis az érdeklődés napról napra nagyobb és a szervereknek amúgy is az átlagosnál több feladatuk van.

Nagy különbség a CS:GO-val szemben, hogy a VALORANT szerverei 128 tick-en működnek, így sokkal pontosabb lövésre adnak lehetőséget, sokkal kevesebb az esély rá, hogy bár eltalálunk valakit, a játék „nem adja be”.

Másik fontos különbség, hogy a Riot játéka a számítások legnagyobb részét a szerveren végzi, nem pedig a kliensben, így sokkal nehezebb benne csalni, ha pedig mégis sikerül, azt hamarabb azonosítják, mint bármilyen más, kliens alapú játékban.

Van azonban egy kis bökkenő

A Vanguard nevű anti-cheat többek között azért tud ennyire hatékony lenni, mivel folyamatosan fut a számítógépen.

A VALORANT-tal együtt települ és a Windows-al indul minden egyes bekapcsoláskor.

Kicsit több mint 1 napja töltött fel egy videót a redredbeard nevű felhasználó a VALORANT hivatalos Redditjére, amiben az látszik, hogy feltűnően csúnyán beakadozik neki a World of Warcraft.

De mi köze a WoW-hoz a VALORANT-nak?

Riot’s Anti-Cheat software Vanguard is causing frame drops in all my games, including Valorant making them unplayable with the software installed.
byu/redredbeard inVALORANT

Redredbeard miután több, jól látható beakadást sikeresen lencsevégre kapott, a feladatkezelőben uninstallálja a Vanguard anti-cheatet. A program különáll a VALORANT-tól, így a játék fent maradhat, csak működni nem fog a védelem nélkül.

A hatás megdöbbentő, még újraindítás sem kellett, azonnal megoldódott a probléma.

Az adminok eltávolították a főoldalról a posztot, mondván, hogy annak nincs helye ott, helyette a bugoknál kellene közzétennie. Azt nem vették figyelembe, hogy itt jóval nagyobb problémáról van szó, mintsem a VALORANT valamilyen falsul működő mechanikájáról.

Több játékos is jelezte, hogy amióta a VALORANT a gépén VOLT (nagy hangsúly a múlt időn), több játék is furcsán viselkedik, akadozik, vagy instabil az fps. Jött is hamar a felvilágosítás, a VALORANT eltávolítása nem törli az anti-cheatet a gépről.

Az egyetlen biztos megoldás a VALORANT uninstallálására, hogy utána manuális töröljük a Vanguardot is a feladatkezelőben.

Comment
byu/Bhu124 from discussion
inpcgaming

A Riot kínosan kezeli a helyzetet

A poszt eltávolítása egyértelműen tüneti kezelés volt, megpróbálták nem nagy dobra verni az incidenst, amivel totálisan a visszájára sült el a dolog.

Tovább rontja a helyzetet a tény, hogy a fejlesztők többször kiemelték, a Vanguard biztosan nem fog semmilyen játékkal összeakadni a futtatása közben.

Comment
byu/Ketonax from discussion
inGlobalOffensive

 

A Vanguardért felelős személyektől eddig semmilyen visszajelzés vagy válasz nem érkezett a témára. A helyzet azért is egyre kínosabb, hiszen a téma azonnal berobbant a Counter Strike: Global Offensive és PCGAMING Redditen is, további játékosokat az anti-cheat körüli balhéra haragítva.

Jelenleg a legjobb megoldás, ha problémát tapasztalunk bármilyen játék közben az fps-el, hogy töröljük a Vanguardot, mivel egyelőre nincs rá mód, hogy szimplán lekapcsoljuk a szolgáltatást.

Ti tapasztaltatok bármilyen rendellenes működést a játékaitokban, mióta a VALORANT felkerült a gépetekre?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×