Újabb karakter szabadult el a Summoner’s Riften. Ezúttal Katarina vált a League of Legends egyik legerősebb karakterévé a statisztikák szerint.

Többször megkérdőjeleztük már a Riot Games döntését, amikor a karakter-egyensúlyról van szó. A League of Legends metát úgy képesek a fejlesztők alakítani, ahogy csak szeretnék, viszont nem minden lépésük tűnik transzparensnek. Holott azt mondják, erre törekszenek.

Akali, mindamellett, hogy szórakoztató volt nézni és játszani, a VGU-ja után a sárga földig lett gyengítve. Ráadásul nem is olyan régen kapta az utolsó döfést, amikor az ultijának a működését is átalakították. Aurelion Sol relatíve kicsi választási aránnyal, de magas győzelmi százalékkal kapta az első komolyabb gyengítését, a középső ösvényesek legnagyobb szomorúságára.

Mindkét említett karakter statisztikáin túltesz Diamond fölött Katarina jelenleg, a Riot Games mégsem tervezi a hős megváltoztatását.

A u.gg adatai szerint minden komolyabb régióban 52% fölött van a karakter győzelmi aránya a játék legmagasabb szintjein. Többnyire Platinumtól fölfelé szokta monitorozni a meccseket a kiadó, így érthetetlen, hogy hogyan kerülte el a figyelmüket Katarina dominanciája.

A nyugat-európai szerveren még „rosszabb” a helyzet, ott Master szint fölött már 56% fölé emelkedett a hős sikeraránya. Maradjunk annyiban, hogy kevés olyan karakter volt eddig a League of Legends történetében, akinek ezt hagyták a fejlesztők.

Jelenleg csupán a Katarina mainek nem érzik túlzottan erősnek a hőst, a legtöbb high ELO játékos viszont úgy véli, nincs egyensúlyban a karakter a jelenlegi metával.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×