Jó úton halad a Volibear VGU projekt. A Riot Games most megosztotta a League of Legends közösséggel a munkálatok legfrissebb alakulását.

Szűk két héttel ezelőtt megérkezett az éles szerverekre Fiddlesticks új verziója. A madárijesztő már rendesen elavultnak számított, így indokolt volt a VGU megjelenése. Mellette egy másik karaktert is átdolgoznak a fejlesztők idén, Volibear VGU-ját már készítik a fejlesztők.

Raádásul nagyon jól haladnak vele, a legutóbbi fejlesztői blogban már be is mutatták a karakter játékbeli modelljét, sőt még pár készülő kinézetről is szót ejtettek.

Az új Volibear modell – Riot Games

Ezek az átdolgozások akarva akaratlan a játékmenetre is hatással lesznek. A Riot Games fejlesztői viszont megnyugtatták a játékosokat, a mostanihoz hasonló marad a játékstílusa:

„Volibear szerepe valahol a buldózerek és az élharcosok között található, így beleugorhat a csapatharcokba és megzavarhatja őket, miközben idővel egyre veszélyesebbé válik. Annak ellenére, hogy Volibear nem rendelkezik az eredetileg tesztelt megállíthatatlansággal és lassító hatással, nem lehet elmenekülni előle. El FOG kapni, és egyedül csak a halál tudja megállítani.”

A kinézetét illetően viszont sokáig nagy volt a kérdőjel, az egyik iteráció szerint a megszokottnál horrorisztikusabb külsőt kapott volna, a másik megoldás pedig a tradíciót követve inkább egy freljordi istenre hajazott. Utóbbi győzött, ám olyan sokaknak tetszett a „lovecraftos” verzió is, hogy végül a Riot úgy döntött, skint csinálnak belőle. Ezt a skint pedig minden tulajdonos ingyen megkapja a VGU megjelenésekor.

Egy kisebb betekintéssel is készültek a fejelsztők, íme egy részlet az „ingyenes” kinézet töltőképernyőjéből:

Riot Games

Természetesen ha az alapmodell változik, a már létező skineket is újra át kell dolgozni. Egyik ilyen munkálatba is betekintést engedett a kiadó. A következőket írták róla a fejlesztők:

„Imádtunk Északi vihar Volibearen dolgozni, mivel teljesen eltér az alap kinézettől, és megvan a létjogosultsága a többi kinézet között is. Reméljük, hogy tetszik a végső koncepció!”

Riot Games

A teljes magyar nyelvű blogbejegyzést ERRE a linkre kattintva olvashatjátok el. Már nagyon várjuk a VGU megjelenését!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×