A Rogue Warriors dzsungelese keveredett először bele az ügybe, majd lassan az egész csapat belebukott. Mutatjuk a részleteket.

A League of Legends Pro League-ben játszó Rouge Warriors több, mint 400 ezer dolláros büntetést kell, hogy fizessen egy bundázási botrány miatt. Az ügyet WeiYan robbantotta ki, a csapat ex-dzsungeles játékosa.

3 millió jüanra, azaz körülbelül 137 millió forintra büntette az LPL versenybírósága a csapatot, miután kiderült, WeiYan elfogadott egy ajánlatot, melynek értelmében az LPL 2020 tavaszi szakaszában kellett volna elcsalnia meccseket.

Több forrás számol be arról, hogy WeiYan a Weibo alkalmazáson keresztül fogadta el az ajánlatot. Később állítólag meggondolta magát és visszalépett, természetesen a pénzt sem fogadta el így.

Miután a csapaton belül kitudódott az ügy, kirakták a játékost. Eddig rendben is van a sztori, de az ügyet valamiért csak sokkal később jelentették be hivatalosan is. Mikor már lezárták a csapaton belüli nyomozást. A Rogue Warriors akár el is kerülhette volna az egész csapatra kihatással lévő büntetést, ha időben jelentik a kihágást, ők azonban ezt elmulasztották. WeiYannak két évig semmilyen köze nem lehet a LoL-hoz, nem játszhat hivatalos meccset és nem is streamelhet.

Szomorú látni, hogy az esportban is egyre többször üti fel a fejét a bunda, legyen az LoL, CS, vagy akár milyen kompetitív játék.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×