A HP a Valve és Microsoft közös együttműködésben készíti el a jövő VR eszközét, a következő Reverb VR-t.


Érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a VR eszközök helyzete ezzel az új együttműködéssel. Elég azt megnézni, hogy a Valve hányféle, csak PC-hez kapható VR eszközhöz tette elérhetővé a Half-Life: Alyx játékot. A játék miatt teljesen el is fogytak a Valve Index készülékek, így csak idő kérdése volt, hogy a gyártók ismét nekilátnak a fejlesztéseknek. A HP nem volt rest segítséget kérni, így a Valve és a Microsoft együttműködésében készül a következő HP VR eszköz.

Talán rájöttek arra, hogy a VR alapeszközök és kiegészítők innovációit is jobb lenne egységesíteni, hogy sokkal jobb eredményt érjenek el. Így tehát a HP, a Valve és a Microsoft összefogott egy teljesen új generációs VR headset elkészítéséhez, ami talán mindhárom cég tudását, technológiáját és innovációs elképzelésit tükrözni fogja majd.

A HP rendszere, a Reverb G2 egy „teljesen új szabvány a VR-ban”, ami magával ragadóbb, kényelmesebb és kompatibilis élményt nyújt, mint az előző generációt – állítja a cég. Ééééés az minden, amit elmondtak a készülő eszközről a Steam hivatalos bemutató oldalán. A jelenlegi HP Reverb a vállalat második PC VR headsetje, ami nagy felbontású LCD panelekkel rendelkezik és a kényelemre összpontosít. Az ára 600 dollár, kb. 200 ezer forint.

A HP egyelőre nem tett közzé részleteket vagy specifikációt a hamarosan megjelenő új készülékről, csupán ez a videó került ki nemrégiben:

 

Amit tudhatunk, hogy a jelenleg is kapható Reverb magas felbontású kijelzőjével rendelkezik, ami szemenként 2160 x 2160 pixelt jelent. Ez jelentősen meghaladja a Valve Index felbontását is, aminek szemenkénti felbontása 1440×1600.

Az eredeti Reverb alapján tehát a Microsoft és a Valve hozzájárulásával egy még egyedibb, még összetettebb és nagyobb teljesítményre képes VR eszköz jöhet létre.

Te mit vársz a HP új VR headsetjétől?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×