A SEGA 60. évfordulója közeleg, aminek alkalmából talán visszatár a legendás verekedős játék, a Virtua Fighter is. Jó lenne?

Gyűröttebb fejű olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy a 90-es évek elején milyen nagy szám volt a Virtua Fighter, mely már megjelenésekor is Japán egyik legnépszerűbb verekedős játéka volt. Az első kiadás 1993-ban jelent meg többek között SEGA Saturnra, az Virtua Fighter 5 pedig 2010-ben látta meg a napvilágot.

A SEGA hajlamos a nagy évfordulók alkalmával nosztalgikus hangulatba kerülni, így most többen arra számítanak, hogy a játék visszatér. A SEGA ugyanis most lesz 60 éves.

A céget 1940-ben alapította Martin Bromley, Irving Bromberg és James Humpert Honoluluban. Kezdetben az amerikai hadseregnek adott el pénzbedobós játékgépeket a katonák számára. 1951-ben illegálissá váltak az Egyesült Államokban a nyerőgépek, ezért Japánba költöztek, ahol már Service Games of Japan néven működött a cég, és játékgépeket adott amerikai katonai állomásokra. 1960. június 3-án kapta meg jelenlegi nevét, innen számítják a mostani évfordulót. A cég 1983 és 2001 között videojáték-konzolokat is gyártott, míg a nagy veszteségek miatt visszavonult a piacról.

A Sega népszerű sikeres franchise-airól valószínűleg mindenki hallott: Sonic, Crazy Taxi, Yakuza és persze a Virtua Fighter.

 

A cég a közösségi oldalon osztott meg egy képet, ami alapján feltételezhető, hogy a Virtua Fighter visszatér. Erről persze nincs hivatalos infó, de furcsa lenne, ha a SEGA képe nem egy harcos karakterre utalna a népszerű játékból.

Kép forrása: Twitter

A képet március 19-én töltötték fel a Twitterre, amin a szöveg nagyjából azt jelenti: „hat nap a születésig”. Ez azt jelenti, hogy március 25-én valószínűleg bejelentenek valamit.

A 60th.sega.com oldalon is azt írják, már nem kell sokat várni, hogy elinduljon az oldal. Persze a kép alapján már megindultak a spekulációk, találgatások és pletykák, bár igazából még semmi biztosat nem tudni.

Te örülnél egy új Virtua Fighter játéknak 2020-ban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×