Már szinte minden ipari és gazdasági ágazatra hatással van a járvány, nem beszélve az emberi tényezőkről. A hardver-szállítmányozás sincs jó helyzetben.

Ami a hardvereladást, a szállítmányozást illeti, nincs jó helyzetben az ipar, miután kitört a koronavírusjárvány. A DigiTimes elemzése rávilágít arra, hogy milyen mértékben csökkent a videokártyák és az alaplapok szállítása az utóbbi időben. Az alaplap-gyártók szerint a járvány kitörése óta egyre súlyosabb hatás érződik, ami tetten érhető a termelésen és az egész szállítmányozási ökoszisztémán.

Ez azt jelenti, hogy nem csak kevesebb termék készül, de egyre nehezebben oldható meg, hogy azok eljussanak a különböző országokba. Ez azzal is járhat, hogy nem lesz könnyű beszerezni egy-egy alaplapot vagy videokártyát, vagy ha mégis, nem kis felárral. A kereslet ennek köszönhetően szintén csökken, így a szállítmányozás is mérséklődik.

Kép forrása: PC World

A kínai szállítmányozás mértéke mintegy 50 százalékkal esett vissza, ami valószínűleg júliusig nem is növekedhet. A legnépszerűbb kiegészítők szállítása persze más országokban is mérséklődött. A piaci elemzők eredetileg még növekvő keresletet vártak 2020 harmadik negyedévére, de valószínűleg ez – érthető okokból – nem fog bekövetkezni.

Így sem az AMD, sem az Intel, sem az Nvidia nem fogja elérni a kitűzött eladási célokat sem ebben az időszakban. A csökkenő kínálat hatására a különböző alkatrészek és hardverkiegészítők ára is csökkenhet, amennyiben ez a gyártási fennakadás, mellyel a gyártók szembesülnek tovább folytatódik. Sokak szerint ez a zuhanó kereslet lehet az oka annak is, hogy az Nvidia elhalasztotta a bejelentéseit, mellyel kapcsolatban a cég vezérigazgatója, Jensen Huang csak annyit mondott: „ez most még várhat.”

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×