Már tölthető a League of Legends legújabb ciklusa, a 10.6. Ezúttal a temérdek új skin mellett a Wukong mini-rework és sok más érdekes változtatás érkezett.

Végre megérkezett a 10.6-os ciklus a League of Legends-be, amibe a Riot Games egy teljesen új TFT szezont, na meg az új Wukongot is belecsomagolta. Utóbbi komoly vérfrissítést fog okozni a meta környékén, igencsak masszív hősnek tűnik az új képességei alapján.

Mivel a LoL frissítés jegyzetei megjelennek hivatalosan magyar nyelven is, így az egész listát nem fogjuk lemásolni, inkább kiemeljük a legfontosabb és legmeghatározóbb újításokat.

Végre itt az új Wukong

Már majd’ egy éve dolgozott a majomkirály átalakításán a Riot Games, így sokaknak már úgy tűnhetett – megjegyzem joggal -, hogy sosem fog megjelenni a hős új kiadása. A fejlesztés során már több belengetett megjelenési dátumot is el kellett halasztani, míg végül most úgy döntött a fejlesztőcsapat, hogy megfelelő irányba tessékelték a karaktert.

 

Az új Wukong egy sokkal trükkösebb, sokoldalúbb hős lesz, mint „elődje”. A ciklon kétszer lesz aktiválható, így egy harcon belül akár kétszer a magasba is dobhatjuk ellenfeleinket. A legszebb a történetben, hogy mindezt a klónunk is lemásolja majd, így igazán kaotikus csapatharcokra lehet számítani. Az egyetlen szépséghibája a mini-reworknek, hogy a W képességgel már nem tudunk átugrani falakon. Pedig a PBE-n még egy ilyen verziót is tesztelhettünk.

Újabb karakterekkel bővült a Jungle Pool

A Riot Games 2020-as tervei közé tartozott a különböző, statisztikailag gyengébben teljesítő pozíciók stabilizálása. Ide tartozik a top, na meg a jungle is. Utóbbit úgy igyekszik a fejlesztőcsapat jobbá varázsolni, hogy több karakternek is lehetőséget adnak a teljesítésre. Így kerülhet a dzsungelbe mától Brand, Teemo, Morga, vagy éppen Zyra is.

Brand

  • PASSZÍV –  Mostantól 120% sebzést okoz szörnyek ellen.

Morgana

  • W –  Mostantól 150% sebzést okoz szörnyek ellen.

Shen

  • Q –  Szörnyek ellen a képesség maximális sebzése nőtt: 75/100/125/150/175  120/140/160/180/200

Teemo

  • Q –  Mostantól 100%-kal tovább tart szörnyek ellen a Blind (Vakítás) hatása.
  • E –  Mostantól 150% sebzést okoz szörnyek ellen.

Yorick

  • PASSZÍV – Yorick mostantól a hatalmas szörnyek halálakor is sírokat hoz létre, a Ködjárók pedig 50%-kal csökkentett sebzést szenvednek el a szörnyektől.

Zyra

  • Zyra növényei mostantól 150% sebzést okoznak szörnyek ellen.

Egyéb egyensúly változtatások

 

Ugyan az igazán szembetűnő változtatások sorának az előző két pont említésével vége, azért bőven érkezett még egy-két említésre méltó módosítás. Ilyen például Anivia buffja, ami eget rengető, mégis mutatja, hogy igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a hősből a fejlesztőcsapat. Kayn és Kindred is közelebb került a 10.6-tal a metához, valamint Aphelios és Garen is megkapta a jól kijáró nerfet. Előbbi ezzel már komoly szériánál jár, könnyen lehet, hogy hamarosan rekorder lesz.

A teljes magyar nyelvű frissítés jegyzetet a hivatalos League of Legends weboldalon, vagy a játék kliensében olvashatjátok el.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×