Ugyan leginkább a szerencsén múlik a felszerelésünk, mégis jó tudni, hogy melyek azok a fegyverek, amelyekre érdemes fókuszálni játék közben.

A Battle Royale játékokban nagyon sok múlik a szerencsén. Van az a pont, amikor már tényleg a lehető legjobb játékosok csapnak össze, akkor pedig minden a felszerelésünk minőségén múlik. Azt pedig csak és kizárólag a szerencsének köszönhetjük. Az Apex Legends esetében például lehetünk bármennyire jó G7 Scout használók, ha közelharcot kell vívjunk egy kimaxolt Devotionnel. Valószínűleg a játékosok 99%-a utóbbira fogadna egy ilyen összecsapásban.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy pisztollyal nem lehet meccset nyerni, az előző példa csak arra szolgált, hogy vázoljuk, ideális esetben igenis a felszerelés dönt. És ha már felszerelés, akkor abban az esetben, amikor el akarjuk tüntetni ellenfeleinket, bizony a sebzés lesz a legmérvadóbb statisztika.

Adanub elkészített két igen informatív grafikát az Apex Legends fegyvereinek sebzéseiről, első nem olyan meglepő, az előbb említett Devotion vezet a testre és fejre okozott sebzések kategóriájában.

A második grafikon egy sokkal érdekesebb szögből közelíti meg a sebzés kérdését, azt vizsgálja, hogy az adott fegyvereknek mennyi a kezdeti sebzésre, valamint „X” idő alatt, mekkora sebzést tud kiosztani potenciálisan. Ez a megközelítés gyakorlatilag a feje tetejére állítja a ranglétrát, így ugyanis egy pisztoly, a P2020 a legerősebb.

Érdemes tehát megvizsgálni a két grafikont és megfigyelni, melyek azok a fegyverek, amik stabil teljesítményükkel segíthetnek minket a győzelemre vezető úton. A Flatline például egy jó kiindulópont lehet.

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×