Gaming

Az Assassin’s Creed: Ragnarök eltörli a nemek közti egyenlőtlenséget

Az Assassin’s Creed franchise egyik legnagyobb sajátossága volt az elmúlt években, hogy választhattunk női és férfi karakterek közül. Sőt, jelentősége is volt annak, hogy kit választunk, hiszen valamennyire külön történetet ismerhettünk meg, a szereplők a történet során ráadásul együtt dolgoztak, vagy épp találkoztak a sztori egy-egy pontján. Így tehát A és B forgatókönyv is fellelhető volt, ami összetettebbé tette a világot, és lehetőséget kínált arra, hogy kíváncsiságból akár többször is végigjátszunk egy címet.

Nos, kiszivárgások szerint úgy tűnik, hogy ez megváltozik, és a jövőben nem lesz jelentősége annak, hogy milyen nemű karakterrel vetjük bele magunkat a történetbe. A Ragnarök névre keresztelt, Viking világban játszódó játék, ha minden igaz, még idén megjelenhet, ám erről eddig nem sok hivatalos infó érkezett. A szivárgások szerint az új főszereplő Jora lesz, akiből férfi és női verzió is választható.

Nem két karakterről van szó, akik együtt vannak jelen a történetben, hanem szabadon dönthetünk arról, hogy a főhős milyen nemű legyen.

Kép forrása: 4chan

Eddig ugye több párt is megismertünk a játékok során. Ilyen volt Altair és Ezio, Alexios és Kassandra. Ez lesz elvileg tehát az első olyan játék a franchise során, ahol mi magunk dönthetünk a karakter neméről.

Mivel járhat ez?

Eddig ugye azt tapasztaltuk, hogy a különböző játszható karakterek másféle stílust használnak, másmilyen a személyiségük. Ez különösen az Assassin’s Creed Syndicate esetében volt tapasztalható, ahol Evie és Jacob különböző játékstílust tett lehetővé. Ez most megváltozhat, de a nemek megváltoztatásán túl talán még azt is beállíthatjuk, hogy milyen stílust szeretnénk használni azon túl, hogy a karakter hogy nézzen ki. Erre persze nincs garancia, de talán ez segíthet a fejlesztőknek abban, hogy a különböző karakterek kialakításán túl, inkább a történetmesélésre koncentráljanak. Persze a dolognak lehet előnye és hátránya is. Kevesebb páros interakció és karakterdinamika, miközben talán a szabad választás jogával élve többet kapunk a történetből.

Kép forrása: GameRant

Ki a jobb Assassin’s Creed karakter?

A karakterek kapcsán már többször felmerült a kérdés, hogy melyikük a jobb? Nos, ezzel ez a probléma is egycsapásra megoldódik. Itt ez a kérdés fel sem merül.

Kép forrása: GameRant

Mire lehet jó Jora a játékiparnak?

Jora karaktere valószínűleg teljes mértékben eltüntetni a nemek közti különbségekkel kapcsolatos vitákat. Persze az Assassin’s Creed: Ragnarök szivárgásai egyelőre igen pontatlanok. Sajnos ismét csak feltételezni tudjuk, hogy ez így lesz, hiszen hivatalos bejelentésről nincs szó.

A Ragnarök állítólag a viking és a skandináv mitológián alapszik majd. Több, a korral kapcsolatos kutatás megállapította, hogy a viking társadalom és kultúrája a legkevésbé volt a férfiak által dominált, mint más középkori civilizációkban. Lehetséges, hogy pont ez az oka annak, hogy Jora neme megválasztható lesz a játékban.

Szerinted jó ötlet ez a Ubisoft részéről?

DV

Korábbi cikkek

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

2 óra telt el azóta...

Ígéretes AI chatbotot fejleszt az Xbox – Segít, ha gond van a konzollal

Gábor János 2024.04.02. - A Microsoft tesztel egy új, mesterséges intelligenciával működő chatbotot, ami a…

2 óra telt el azóta...

„Kötelező” lesz mostantól Warzone-ban a csapatod mellé landolni

2024.04.02. –A Warzone Season 3 napokon belül elstartol. Ha minden gördülékenyen lezajlik, akkor már április 3-án,…

2 óra telt el azóta...

Űrszemét csapódhatott egy floridai házba – A NASA vizsgálódik

2024.04.02. - Az űrkutatás még mondhatjuk, hogy gyerekcipőben jár napjainkban is. Az első, emberrel történő…

3 óra telt el azóta...

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

3 óra telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

4 óra telt el azóta...