Több techcég, például az Apple, a Twitter és az Amazon is arra kéri alkalmazottait, inkább dolgozzanak otthonról, ne utazgassanak.

A gazdasági lap Bloomberg egyik munkatársa, Mark Gurman értesült a hírről, hogy az Apple arra kéri alkalmazottait, dolgozzanak otthonról. A kérés természetesen a COVID-19 járványához köthető, a cég ezzel próbálja csökkenteni a vírus terjedését.

Nem tudja mindenki csak úgy felkapni a munkáját és otthonról folytatni persze, például a hivatalos értékesítési pontok továbbra is nyitva lesznek. A döntés inkább a fejlesztői, tervezői, és egyéb, otthonról is végezhető munkafolyamatokat érint.

Az Egyesült Államok több nagy techcége is hasonlóképpen próbálja visszafogni a járvány terjedését. A Twitter is „erőteljesen támogatja”, hogy dolgozói otthonról folytassák a munkát, míg az Amazon mind a 800 ezer alkalmazottját kéri arra, hogy csak a legszükségesebb esetekben utazzanak.

Egyelőre az Egyesült Államokban 14 halálesetet tartanak nyilván a COVID-19 koronavírustörzshöz köthetően, és összesen több mint 200 megerősített fertőzöttet. A vírus egyelőre Washington államban, Seattle környékén a legelterjedtebb, de már a keleti parton és Kaliforniában is jelentettek betegeket – számol be róla a New York Times.

A járvány kapcsán olyan nagy rendezvényeket kellett elhalasztani, mint a Mobile World Congress, a Game Developers Conference, a Google I/O, a Facebook F8 fejlesztői találkozója, de még az eredetileg Budapestre tervezett LEC tavaszi döntő is átkerült Berlinbe.

Reméljük, az intézkedések sikeresen lelassítják a járvány terjedését.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×