Gaming

Steam figyelő: Koronavírus és rekordhegyek, ez volt február

A MONSTER HUNTER: WORLD továbbra is tarol, viszont a GTA V-nek sikerült visszaszereznie a 4. helyezést. Mindeközben újabb és újabb rekordok dőltek meg, ami részben a koronavírus-karanténnak is köszönhető. Viszont nem minden címmel játszanak szívesen a játékosok, erre remek példa a PUBG, aminek a játékosbázisa már megint esett és nem véletlenül…

Top 5 Steames játék *

  1. CS:GO – 400 millió óra
  2. Dota 2 – 298 millió óra
  3. PUBG – 189 millió óra
  4. GTA V – 104 millió óra
  5. MONSTER HUNTER: WORLD – 77 millió óra

*= A játékosok által eltöltött idő arányában

Counter-Strike: Global Offensive

A Valve már megint újabb rekordokat döntött a CS:GO-val.  Az átlagos játékosszám 543 979 fő volt, amivel sikerült megdönteniük a februári rekordokat. Mindemellett egyidejűleg maximum 917 ezren ostromolták a szervereket, amivel még a 2015 májusi rekordjukat is megdöntötték. És hogy mindez minek köszönhető? Az Operationön túl Kínában tombol a koronavírus, a karantén alatt pedig rengetegen adják játékra a fejüket.

Playerunknown’s Battleground

Az utóbbi időben a PUBG Corp.-nak semmi sem jött össze. De tényleg semmi. Bármivel próbálkoztak, kudarcba fulladt. A játékosok nagy része mára teljesen abbahagyta a PUBG-t, hiszen a 6. szezon óta a játék szaggat, kifagy, mikrolaggol és még sorolhatnánk napestig a problémákat. Remekül példázza az egyidejű játékosok száma a helyzetet, ugyanis már csak 606 ezer játékos volt maximum egy időben a szervereken, hol van ez a 2018-as 3,2 milliós rekordhoz képest? Az átlagos játékosok száma is csökkent, közel 18 ezerrel, így 257 ezren voltak átlagosan a szervereken.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

A Rainbow Six Siege feltörése úgy tűnik, februárban megállt. Legalábbis ami az átlagos játékosszámot illeti, ugyanis 97 ezren voltak átlagosan a szervereken, azaz közel 3 500 fővel nőtt a januári hónaphoz képest. Az egyidejű játékosok száma viszont újabb rekordot döntött, ugyanis immáron 178 824 fő volt egyszerre jelen a Ubisoft szerverein. Persze mindez csak a Steames felhasználók részéről, a Ubisoft ugyanis nem lát el minket hasonló statisztikákkal. Az viszont tisztán látszik, hogy a játékosok nem pártoltak el a játék mellől a mai napig.

Grand Theft Auto V

A Rockstarnak tovább sikerült növelnie a játékosbázisát, ami valószínűleg a nagy akcióknak köszönhető és persze könnyen lehet, hogy a koronavírus is közrejátszik, ahogyan a CS:GO esetén. Volt olyan pillanat, amikor 267 360 főre rúgott az egyidejű játékosok száma, ami a megjelenés második hónapja óta nem volt ilyen magas. Az átlagos játékosszám pedig szintén nőtt, méghozzá 31 ezer fővel, így 142 ezren voltak átlagosan a szervereken.

Az előző havi Steam figyelőt itt találjátok

DV

Korábbi cikkek

„Kötelező” lesz mostantól Warzone-ban a csapatod mellé landolni

2024.04.02. –A Warzone Season 3 napokon belül elstartol. Ha minden gördülékenyen lezajlik, akkor már április 3-án,…

10 perc telt el azóta...

Űrszemét csapódhatott egy floridai házba – A NASA vizsgálódik

2024.04.02. - Az űrkutatás még mondhatjuk, hogy gyerekcipőben jár napjainkban is. Az első, emberrel történő…

35 perc telt el azóta...

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

59 perc telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

2 óra telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

2 óra telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

3 óra telt el azóta...