Izgalomból nem volt hiány januárban sem.

Végre megérkeztek 2020 első eredményei, ezáltal a Steam figyelő rovat is. A meglepetések ezúttal sem maradtak el, többek között a MONSTER HUNTER: WORLD feltört a top 5 legnépszerűbb játék közé, a PUBG pedig sosem teljesített még ilyen gyengén, de ezt a fejlesztők maguknak köszönhetik. A GTA V továbbra is rendületlenül helytáll, bár hiába nőtt a játékban eltöltött órák száma, a MONSTER HUNTER: WORLD hype-on nem tudott felülkerekedni.

Top 5 Steames játék *

  1.  CS:GO – 367 millió óra
  2. Dota 2 – 279 millió óra
  3. PUBG – 198 millió óra
  4. MONSTER HUNTER: WORLD – 92 millió óra
  5. GTA V – 83 millió óra

*= A játékosok által eltöltött idő arányában

Counter-Strike: Global Offensive

A Valve ismét dörzsölheti a markát, ugyanis januárban újabb rekordot döntött a CS:GO. Az átlagos játékosszám 501 196  fő volt, amivel sikerült megdönteniük eddigi rekordjukat. Egyidejűleg pedig maximum 817 ezren voltak a szervereken, ami szintén szép előrelépés, viszont 2015 augusztusában még ennél is többen, közel 820 ezren ostromolták a Valve CS:GO szervereit. Úgy tűnik, hogy a Valve-nak nagyon bejött az új Operation, nem is értem, miért nem csinálják gyakrabban.

Playerunknown’s Battleground

Az utóbbi időben a PUBG Corp. keményen próbálkozott, hogy visszaszerezzék az elveszített játékosok figyelmét. Ennek örömére behoztak egy új pályát, ami nem pont olyan lett, mint amire számítottunk, ráadásul az update-tel rengeteg hiba érkezett. A mikrolagok visszatértek és egyben új szerverproblémák is jelentkeztek. A fejlesztők egyelőre még mindig a javításon dolgoznak a háttérben. Ennek megfelelően az átlagos játékosszám 275 ezerre rúgott, legutoljára 2017 júliusában volt hasonló. Ennek ellenére egyidejűleg 645 ezren is voltak a szervereken, ami valószínűleg a Karakin hype-nak köszönhető.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

A R6S mostanában folyamatosan tör felfelé a Steamen, de az utóbbi időben annyi játék vált ingyenessé, hogy már csak nehezen tud bekerülni a top 5 legnépszerűbb játék közé. Ettől eltekintve januárban ismét megugrottak a számok és így immáron 94 ezer játékos volt átlagosan a szervereken. Ez nem mellesleg közel 16 ezer fővel több, mint az azt megelőző hónapban. Mindezek mellett volt olyan pillanat, amikor 157 ezren voltak a szervereken, ami szintén szép előrelépés az előző havi 138 ezer főhöz képest.

Grand Theft Auto V

A GTA V-nek nagyon jót tett a legutóbbi Diamond Casino update, azóta gyakorlatilag a szerencsén múlik, hogy át tudunk-e lépni épp bőrrel a kaszinó bejáratán, de úgy tűnik, hogy a játékosok élvezik a harcokat. Persze szerencsére ezekre a pillanatokra van ott a passzív mód. Mindezen felül januárban tovább nőtt a játékosok száma. Az átlagos játékosszám így immáron 111 ezer főnél tetőzött, egyidejűleg pedig maximum 214 ezren voltak a szervereken, ami egyáltalán nem rossz egy 2014-es játékhoz képest.

Az előző havi Steam figyelőt itt találjátok

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×