Rakoncátlankodik a farmolás a Fortnite-ban. A probléma mindezzel csak az, hogy nem tudják a fejlesztők egyik pillanatról a másikra javítani  hibát.

A v11.50-es frissítéssel új játékmotor érkezett a Fortnite-hoz, az Epic Games átállt az Unreal Chaos Engine-re. Korábban már írtunk arról, hogy ez mit jelentett jelenleg a játéknak, viszont sajnos a csupa pozitívum mellett, temérdek negatívumot is eredményezett.

Többek között egy igencsak kritikus bug ütötte fel a fejét, nem működnek rendeltetésszerűen a gyenge pontok. A farmolás közben megjelenő Weak Pointok hol aktiválódnak, ha beléjük csapunk, hol nem. Ezzel pedig meglehetősen inkonzisztenssé vált a Fortnite játékmenete.

Weak Points not Registering
byu/tootrashh inFortNiteBR

Az Epic Games egyik munkatársa most végre megtörte a csendet a témában, egy Reddit poszt alatt beszélt a hiba javításának nehézségeiről:

A legnagyobb baj a Weak Point hibával, hogy a játék kódjában keresendő a forrása. Így nem tudják csak úgy hotfixelni a hibát, mert nem csak egy-két adatot kell átírniuk, hanem lényegében bele kell nyúlniuk a forráskódba.

Ez pedig egy új verzió elkészítését jelenti, tehát létre kellene hozni újból egy játékfájlt, amit később telepítenie kellene minden felhasználónak. Egy ilyen csomag elkészítése pedig a legjobb esetben is eltarthat pár napig.

A javítás biztosan úton van, arról viszont már nem vagyunk meggyőződve, hogy a Chapter 2 második szezonja megjelenése előtt megérkezik. Valószínűleg az új szezonnal fut majd csak be a szóban forgó hiba hivatalos javítása.

Addig pedig meg kell békéljünk a kellemetlen buggal.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×