Névtelen kutatást készített a Riot Games az LCS játékosaival. Meglepő eredmények születtek. Többek között fény derült a legirrelevánsabb pozícióra is.

A 2020-as LCS szezon január 25-én startolt el. A bajnokságért felelős Riot csoport kutatást végzett, a klubok kezdőjével és az akadémiai játékosokkal töltettek ki egy tesztet. Összesen 87-en vettek részt a kutatásban.

A felmérés a személyes szférát is érintette, megkérdezték, a profi League of Legends segített-e a randizásban. Míg a játékosok 40% -a azt állította, hogy nem, 7% pedig bizonytalan volt, a megkérdezettek több mint fele (52%) úgy látja, ez valóban javított a szerelmi életükön; ezt szám szerint 45 profi gondolja így.

 

Természetesen a szakmai vélemény is érdekelte a Riot Games-t. Többek között arra is kíváncsiak voltak, melyik az a pozíció, amit a profik a legirrelevánsabbnak tartanak. A végeredmény meglepően egybehangzó volt, a válaszadók 60,5%-a topot emelte ki.

Fordított esetben már megoszlottak a vélemények, a legfontosabb pozíciónak 43% midet, 40% pedig jungle-t választotta.

Érdekesség, hogy arra a kérdésre, hogy az NA régió, vagy Európa a jobb, csupán csak a megkérdezettek 34,9%-a adta Amerikát válasznak. Ne felejtsük el, hogy az LCS-ben szereplő profikat kérdezték.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×