Két fejlesztő két hét alatt készítette el a Hearthstone VR prototípusát. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a Blizzard teljes játékot készít belőle.

Sok játék van jelenleg a videojáték-piacon, aminek VR megvalósítása igen izgalmas lenne. A különleges világok VR ábrázolása óriási élmény, még azoknak is, akik jelenleg még szédülnek a szemüvegben. Néhány éve, amikor a Yu-Gi-Oh még nagyon népszerű volt, elképzeltem, milyen lenne, ha a lerakott szörnyek valóban megjelennének a térben. Nem kétséges tehát, hogy a kártyajátékoknak is lehet szerepe a VR élményben. Képzeljünk el egy utazást Azeroth világában úgy, hogy a hangsúly továbbra is a kártyajátékon van.

A Blizzard fejlesztői nemrégiben arról beszéltek, hogy a Hearthstone VR működő prototípusát maguk is kifejlesztették az éves Free Your Mind esemény keretein belül – írja a PowerUp.  A Free Your Mind egy úgynevezett hackathon esemény, aminek célja, hogy a dizájnerek, fejlesztők és egyéb szakmához kapcsolódó programozók szabadon dolgozhatnak egy-egy projekten, az esemény ideje alatt. A szó a hack-maratonból jön.

Kép forrása: PCGamer

Két fejlesztő azt vállalta, hogy kis VR módot készít a Hearthstone-hoz, melyben be lehetett járni a Tavernt, le lehet ülni játszani valakivel, fel lehet húzni lapokat az asztalról, és el lehet fordítani az asztalt.

A játék VR verzióját csak prototípusként hozták létre, és erre a két fejlesztőnek csak két hete volt, ettől függetlenül potenciál valószínűleg van az ötletben. Dave Kosaknak és Hadidjah Chamberlain fejlesztők persze nem kívántak a Hearthstone VR-ról beszélni, mivel mindenki látni szeretné. Igazuk van.

Úgy tűnik, hogy a Blizzard jelenleg nem tervezi, hogy a teljes VR verzió megvalósuljon. Dave Kosak azt mondta, hogy megvitatták, de úgy gondolják, hogy a játékosok a megszokott módon szeretnek játszani.

Ha valaki egyébként társasra vágyik VR-ban, próbálja ki a Tabletop Simulator-t, mely Oculus és HTC Vive támogatással is játszható.

Te örülnél egy Heartstone VR játéknak?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×