Végre a magyar piacon is feltűntek az AMD új kártyái

Már megszokhattuk, hogy az új hardverek kissé késve érnek hozzánk. Az újdonságok beszerzésében viszont az Alza ezúttal is az élen jár, ugyanis amíg a legnagyobb hazai webshopok kínálatában még csak elő sem lehet rendelni az RX 5600 XT-ket, addig az Alzánál már a héten át is vehetjük őket. Persze mindenkit az érdekel, hogy mennyire borsos áron szerezhetőek be az új kártyák, szóval nézzük az árcédulákat!

A Sapphire Pulse már raktáron van / Kép: alza.hu

Legolcsóbban a Sapphire RX 5600 XT Pulse húzható be, ami mellé egy 3 hónapos Xbox Game Pass jár ajándékba. Egyébként pont erről került ki egy teszt, amiről kiderült, hogy erősebb a referencia RTX 2060-asnál. Amerikában 289 dollárt kérnek érte, ami jelenlegi középárfolyammal átszámolva 86 300 Ft-ba kerülne, de erre még rájön a 27%-os áfa, így pedig egyből 111 ezerre ugrik az ár.

Ennek tükrében a 103 ezres árcédula meglehetősen kedvező.

Íme a drágább darabok / Kép: alza.hu

A legolcsóbb ASUS-ért 135 890 Ft-ot kell lecsengetnünk, a legdrágább STRIX hűtős verzió pedig 150 ezer forintot kóstál, de remélhetőleg ez csak az induló ár, hiszen ennyiért már az RX 5700 XT-k közül is válogathatunk.

Mindannak tükrében, hogy a legolcsóbb RTX 2060 116 ezer forinttól indul, egész kellemes az RX 5600 XT árazása,

hiszen a két kártya nagyjából egy erős, ha pedig nem kell valakinek a Ray Tracing, akkor kapásból spórolhat 13 ezer forintot! Persze az idő múlásával általában lejjebb szoktak menni a kártyák árai, így a jövőben akár még olcsóbban beszerezhetjük az 5600 XT-ket.

A kártyákat itt találjátok

Az RX 5600 XT tesztjéhez pedig ide kattintsatok.

Jó vásárlást kívánunk mindenkinek!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/Borítókép:HardwareCanucks YT

×