Mindenki az új rangjára és az ellenfelekre panaszkodik. Pedig igazán megszokhatták volna már a játékosok, minden Ranked Resetnél ez megy.

Január 10-én új időszak indult a League of Legends szervereken, frissítették ugyanis az MMR értékeket. Az előző szezonban megszerzett rangok elvesztek, az MMR részleges törlése után mindenki újat kapott. Az új Season kezdetén mindenki egy kicsit alacsonyabbról kezdi a szezont. Nézzük is meg, hogy pontosan honnan!

EUNE

EUW

Jól látható, hogy mindkét szerveren a játékosok több mint kétharmada esett be Iron, Bronze és Silver rangokba. Egészen pontosan az EUNE játékosok 72.67%-a van Gold alatt, EUW-n ugyanez a szám 73.4%

Miért ilyen magas az alacsony rangok arány?

Erre nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert minden Ranked Resetnél ugyanezt a modellt követi a Riot Games. Nincs teljes MMR törlés, az előző szezon eredményei alapján rangsorol mindenkit. Viszont a szezon kezdete miatt alacsonyabbra teszi az embereket a tudásuknál. És ezzel nincs is semmi baj! Aki jobban játszik annál, mint ahova a játék besorolta, győzelmeivel úgyis feljebb kerül pár meccs után.

Miért dob össze sokkal magasabb rangú játékosokkal?

Ranked Reset idején az MMR részleges nullázása miatt csak néhány mérőszám marad meg az adatbázisban. Ezáltal a játékosok feltorlódnak, és simán benne van a pakliban, hogy Silver és Plat együtt játszanak. Mivel a látható MMR-t törli a Riot, csak háttéradatok maradnak, ezek alapján pedig a Silver, Gold és Plat játékosok szinte azonos szinten állnak a játék szemében. Diamond és Masters játékosokat persze nem fog ledobni Silverekhez, de egy Gold már simán kaphat akár ilyen ellenfeleket is.

Akiknek ez az első Ranked Reset élményük a League of Legends szervereken, azoknak biztosan furcsa ez a fajta MMR frissítés. De ne aggódjatok, ez ilyenkor teljesen normális folyamat. Bizonyítsátok be, hogy nem egyszeri szerencse volt az előző szezonban megszerzett Rank, hajrá mindenkinek!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×