Interro, a Rainbow Six: Siege egyik profi kommentátora szerint új bannolási rendszer kellene a játékba. A közösség már tudja is, milyen.

A Rainbow Six: Siege jelenlegi ban rendszerében a csapat összesen négy operátort bannolhat ki. Csapatonként egy támadót és egy védőt. 2018-as bevezetése óta ez rendszer érintetlen, ám 52 operátorral már lehet érdemes lenne újragondolni.

Például eltörölni a támadó/védő limitet, és bevezetni a Protect rendszert.

Félreértés ne essék, a bannolásra nagyon is szüksége van a játéknak. Csupán egy kicsit alakítani kellene rajta, hogy jobban idomuljon a folyamatosan változó metához.

Támadó és védő limit eltörlése

Jelenleg egy támadó és egy védő operátort bannolhat mindkét csapat, ám sokaknak nincs szüksége erre a felosztásra. Miért ne bannolhatnánk akár két támadó, vagy két védő operátort? Simán előfordulhat olyan meta, amikor a védők kb rendben vannak, de két támadótól is szívesen megszabadulnánk.

Protect rendszer bevezetése

Az ellenfélnek meg kell adni az esélyt, hogy kibannolják a legzavaróbb operátort, ez természetes. Tiltsák csak ki, amitől a legjobban félnek, esetleg amivel mi a legjobbak vagyunk. De az első tiltás után igenis legyen lehetőségünk választani egy új csodafegyvert, hogy mind a két ban már ne fájjon ugyanannyira.

Pont úgy, mint a Rainbow Six Pro League Bo3 meccsein a map vétó. Mindkét csapat bannol egy-egy pályát, aztán kiválasztják a saját mapjukat a bent maradtak közül.

Interro, a Rainbow Six: Siege egyik profi kommentátora szerint ezek az elemek dobnák fel igazán a kissé elavult bannolási rendszert.

 

A felvetés rövid idő alatt zajos sikert aratott a közösségen belül. Többen egyből tovább is gondolták, fejlesztették az ötletet. Leginkább a konkrét pályákhoz való még jobb idomulás miatt látják benne a fantáziát. Hiszen ha egy támadóknak kedvező pályáról két támadó operátort is lehetne például bannolni, egyből nem lenne akkora az előnyük. Rengeteg stratégiai lehetőséget és új taktikát hozhatna a játékba, nem csak profi szinten.

Ti örülnétek egy hasonló változtatásnak a kitiltások kapcsán?

×